Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebastian Winter i 3 Gości przegląda ten wątek.

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Talking Heads - Stop Making Sense - jedna z najlepszych koncertówek wydanych w latach 80-tych
I am my own direction?

LenoreLazuli

The Alan Parsons Project - Tales of Mystery and Imagination
Peter Gabriel - So

Niniejszym otwieram sezon winylowy :D
Uneindeutig
Für immer: Neu

Tercero

Cytat: Sebastian Winter w 19 Maj 2019, 09:36:55
Talking Heads - Stop Making Sense - jedna z najlepszych koncertówek wydanych w latach 80-tych

Dla mnie ich najlepszy koncert to z Adrianem Blew i innymi - live in rome (1980)
...where I trade cigarettes in return for songs

Tercero

Terje Rypdal - Odyssey
1975

LenoreLazuli

The Alan Parsons Project - Gaudi
Uneindeutig
Für immer: Neu

Tercero

Sebastian Winter

Rammstein - "Rammstein"- czyli najnowszy album zespołu- od razu dodam że bardzo dobry- w połowie są to klasyczne Rammsteinowe klimaty, w połowie eksperymenty: na przykład takie Radio dośc mocno kojarzy się z Kraftwerkiem- za to w "Puppe" słyszymy dzwięki z jakby klasycznego filmu grozy ktorego nikt ( jeszcze) nie nakręcił- ogólnie rzecz biorąc wrażenia po wysłuchaniu całości są nad wyraz pozytywne [ok]
I am my own direction?

Polset

Cytat: tercero w 18 Maj 2019, 18:40:45
Cytat: Polset w 18 Maj 2019, 17:24:49
The Residents"Gingerbread Man" Absolutne arcydzieło [ok] [ok] [ok] Czołówka spośród gąszczu albumów grupy.

Też ją lubię.
Interesują mnie takie arcydzieła po roku 1989 bo wcześniejsze to wszystko mi się podoba. A potem nagrali dziesiątki płyt ale nie wszystko jest dla mnie ok. Póki  co zwróciłem uwagę na "Gingerbread", "Demons dance alone" oraz "Beautiful Eyes"

To koniecznie jeszcze "Animal Lover" z 2005 roku. Piszą o tym że podoba Ci się wszystko pod 1989 ,pisałeś o Rezydentach czy ogólnie?
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Tercero

Cytat: Polset w 19 Maj 2019, 18:57:02
The Residents"Gingerbread Man" Absolutne arcydzieło [ok] [ok] [ok] Czołówka spośród gąszczu albumów grupy.

Też ją lubię.
Interesują mnie takie arcydzieła po roku 1989 bo wcześniejsze to wszystko mi się podoba. A potem nagrali dziesiątki płyt ale nie wszystko jest dla mnie ok. Póki  co zwróciłem uwagę na "Gingerbread", "Demons dance alone" oraz "Beautiful Eyes"

To koniecznie jeszcze "Animal Lover" z 2005 roku. Piszą o tym że podoba Ci się wszystko pod 1989 ,pisałeś o Rezydentach czy ogólnie?

Pisałem o Rezydentach do 1989 że wszystko mi sie podoba. Późniejszy okres obecnie badam.

Polset

The Residents
Cytat: tercero w 19 Maj 2019, 20:20:07

Też ją lubię.

Pisałem o Rezydentach do 1989 że wszystko mi sie podoba. Późniejszy okres obecnie badam.

Na to ja Ci powiem ,że mnie nie wszystko się podoba z tego okresu. Nie lubie slynnego albumu "Eskimo",który ma powszechnie status arcydzieła. Mnie nudzi jak cholera. 
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Neil Young- Freedom - jedna z najbardziej rockowych pozycji Younga- no i na tym albumie znajduje sie klasyczna juz dziś kompozycja Rockin' in the Free World- ciekawe czy Polset zna?
I am my own direction?

Tercero

Cytat: Polset w 19 Maj 2019, 20:26:49
The Residents
Cytat: tercero w 19 Maj 2019, 20:20:07

Też ją lubię.

Na to ja Ci powiem ,że mnie nie wszystko się podoba z tego okresu. Nie lubie slynnego albumu "Eskimo",który ma powszechnie status arcydzieła. Mnie nudzi jak cholera. 

Ja lubie 'eskimo' ale nie podobał mi się 'king and eye' tak, że przestałem ich słuchać.

Polset

The Residents-"Wormwood" Jedna z najlepszych płyt zespołu z dekady lat 90 [ok]

ceizurac

Japan "Oil on Canvas" - fajna koncertówka zespołu.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.