Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polset

Cytat: Jurski w 07 Grudzień 2016, 09:43:33
Cytat: Sebastian Winter w 06 Grudzień 2016, 19:56:29
Led Zeppelin I [ok] - absolutne arcydzieło rocka i moja ulubiona płyta tego zespołu- właśnie na tym albumie najbardziej zbliżyli się do ideału:  w nagraniu How many more Times które lubię o wiele bardziej niż na przykład Kashmir czy Whole lotta love

Dla mnie ta płyta zawsze będzie w cieniu ich późniejszych dokonań. Ale co by nie mówić, wciąż brzmi fantastycznie i świeżo.

Nazareth "Razamanaz"

Ja tam najbardziej lubię albumy III i IV :)
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 07 Grudzień 2016, 14:09:48
Led Zeppelin I [ok] - absolutne arcydzieło rocka i moja ulubiona płyta tego zespołu- właśnie na tym albumie najbardziej zbliżyli się do ideału:  w nagraniu How many more Times które lubię o wiele bardziej niż na przykład Kashmir czy Whole lotta love

Dla mnie ta płyta zawsze będzie w cieniu ich późniejszych dokonań. Ale co by nie mówić, wciąż brzmi fantastycznie i świeżo.

Nazareth "Razamanaz"

na dobrą sprawę lubię wszystkie albumy LD oczywiście z największym uwzględnieniem pierwszych czterech, pierwszy z nich jednak jest mi najbliższy bo właśnie na nim najbardziej zbliżyli się do klasycznego amerykańskiego bluesa- na późniejszych płytach było już jednak więcej zwykłego hard rocka
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Howard Shore i Lord of the Rings - The Fellowship of the ring [ok] - czyli wspaniała ścieżka dźwiękowa do pierwszej części kultowej już trylogii Petera Jacksona
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Tercero

PH - Patience
winyl 1983
Mercury 814 229-1/Netherlands
...where I trade cigarettes in return for songs

ceizurac

Meshuggah "Koloss" - zgrzytliwe i ostre.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Jurski

Cytat: Sebastian Winter w 07 Grudzień 2016, 18:48:08
Cytat: Polset w 07 Grudzień 2016, 14:09:48

Nazareth "Razamanaz"

na dobrą sprawę lubię wszystkie albumy LD oczywiście z największym uwzględnieniem pierwszych czterech, pierwszy z nich jednak jest mi najbliższy bo właśnie na nim najbardziej zbliżyli się do klasycznego amerykańskiego bluesa- na późniejszych płytach było już jednak więcej zwykłego hard rocka

Ja też lubię wszystkie (choć In Through The Outoor głownie za okładkę :) ). Jednak najbardziej cenię sobie IV, Presence i Psychical Graphitty (gdyby wyjąć z niego kilka fragmentów, to byłby genialny).

Sebastian Winter

był już dzisiaj Emerson Lake and Palmer - debiut i Tarkus, teraz lecie sobie drugi solowy album Lake'a - Manoeuvres
I am my own direction?

ceizurac

Type O Negatove "Life Is Killing Me".

it's time to let go.

Jurski

The Mission "God's Own Medicine" - ależ to fajna płyta. Nabrałem ochoty na poznanie innych. Znacie? Polecicie coś?

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 08 Grudzień 2016, 19:39:59
The Mission "God's Own Medicine" - ależ to fajna płyta. Nabrałem ochoty na poznanie innych. Znacie? Polecicie coś?

na dobrą sprawę God's Own Medicine to zdecydowanie ich najlepsza płyta- nigdy już później nie nagrali  nic o podobnej sile wyrazu. Wszystkie ich pozostałe albumy w mniejszym lub większym stopniu korzystały z GOM. Mimo to kilka ich wydawnictw słucha się bardzo dobrze, polecam ci szczególnie: First Chapter, Children i Carved in Sand.

u mnie Ten Years After - Stonedhenge [ok] - trzecia płyta zespołu- klasyk blues rocka
I am my own direction?

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Tercero

Nie trzeba opisywać.
...where I trade cigarettes in return for songs

ceizurac

King Crimson "The Night Watch".

it's time to let go.