Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jurski

Wobbler "Afterglow" - zapomniałem o tym zespole... muszę poszukać ich debiutanckiej płyty, bo najwyraźniej gdzieś mi się zapodziała

ceizurac

Genesis "The Lamb Lies Down On Brodway" - jakoś mnie nigdy do końca ten album nie przekonał; dziś podobnie - jako całość trochę męczy; gdyby wybrać najlepsze kawałki to byłoby coś wielkiego.

Emerson Lake and Palmer "Live at Nassau Coliseum '78".
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Jurski

Cytat: ceizurac w 23 Styczeń 2014, 13:19:53
Genesis "The Lamb Lies Down On Brodway" - jakoś mnie nigdy do końca ten album nie przekonał; dziś podobnie - jako całość trochę męczy; gdyby wybrać najlepsze kawałki to byłoby coś wielkiego.

Dla mnie to JEST coś wielkiego i zarazem najlepszy album Genesis ever :) Niestety masz rację, że jest kilka "mielizn"... na szczęście niewiele (moim zdaniem). Zabrakło weny/czasu i trzeba się było posiłkować rzeczami typu "Waiting room".

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 23 Styczeń 2014, 15:14:09

Dla mnie to JEST coś wielkiego i zarazem najlepszy album Genesis ever :) Niestety masz rację, że jest kilka "mielizn"... na szczęście niewiele (moim zdaniem). Zabrakło weny/czasu i trzeba się było posiłkować rzeczami typu "Waiting room".

Lamb to płyta znakomita jednak ostało się tam kilka niepotrzebnych rzeczy których równie dobrze mogłoby nie być vide wspomniany Waiting room. Jako całość o wiele bardziej mnie przekonuje Selling czy tez Trick of the tail
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Nick Cave and the Bad Seeds i Let love in [ok] - z pewnością najlepsza płyta Cave'a
I am my own direction?

ceizurac

Genesis "Live at the Rainbow 1973" - wspaniały koncert.

it's time to let go.

Jurski

Cytat: Sebastian Winter w 23 Styczeń 2014, 17:31:43
Cytat: Jurski w 23 Styczeń 2014, 15:14:09

Lamb to płyta znakomita jednak ostało się tam kilka niepotrzebnych rzeczy których równie dobrze mogłoby nie być vide wspomniany Waiting room. Jako całość o wiele bardziej mnie przekonuje Selling czy tez Trick of the tail

Na wspomnianych przez Ciebie albumach też znajdziesz parę mniej udanych momentów. jeśli jednak popatrzysz na ilość udanej muzyki, to z Lamb (licząc w minutach) więcej się jej ostanie :) Ale co tam - wszystkie te płyty są znakomite.

U mnie króluje SBB. Musze nabyć parę ich płyt. Bez dwóch zdań.

Sebastian Winter

The Mars Volta i Delaused in the comatorium [ok] - jakby nie patrzeć klasyk rocka progresywnego XXI wieku
I am my own direction?

Sebastian Winter

Peter Hammill i Fireships [ok] - jedna z najbardziej nastrojowych płyt Mistrza
I am my own direction?

Jurski

Happy The Man "Better Late" - dziś przyleciał oryginał :)

Sebastian Winter

Closterkeller i Cyan [ok] - z pewnością najbardziej gitarowa płyta nestorów polskiego gotyku
I am my own direction?

Sebastian Winter

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring OST [ok]
I am my own direction?

Jurski

SBB "Welcome"
Exodus "Nadzieje, Niepokoje" - jak dobrze, że udało się reanimować te nagrania.

ceizurac

Steve Hackett "Spectral Mornings" - pierwsze osłuchanie z Hackettem (solo) na razie pozytywne.

it's time to let go.

Sebastian Winter

Cytat: ceizurac w 25 Styczeń 2014, 20:50:58
Steve Hackett "Spectral Mornings" - pierwsze osłuchanie z Hackettem (solo) na razie pozytywne.

koniecznie posłuchaj sobie Voyage of the Acolyte i Darktown- to jego moim zdaniem najlepsze płyty
I am my own direction?