Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebastian Winter

Roxy music i Country life [ok] - płyta nieco ustepująca pierwszym trzem wydawnictwom zespołu- jednak to tu właśnie można znaleźć ostatnie naprawdę wielkie nagranie Roxy Music czyli Bitter-sweet. Nie wspominając o słynnej okładce ;D
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Kogut

Bacamarte - Depois Do Fim

Lepszej płyty z lat 80-tych jeszcze nie słyszałem. [ok]

ceizurac

Nick Cave "Boatman's Call"
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

ceizurac

it's time to let go.

Jurski

Abraxas - dema, rarytasy, niepublikowane nagrania. Część znamy z płyt, a kilka innych na pewno zasługiwało na to, żeby na regularnych albumach się znaleźć.

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 02 Wrzesień 2013, 08:58:34
Abraxas - dema, rarytasy, niepublikowane nagrania. Część znamy z płyt, a kilka innych na pewno zasługiwało na to, żeby na regularnych albumach się znaleźć.

skąd to masz? bo na płycie coś takiego się chyba nigdy nie ukazało
I am my own direction?

Jurski

Cytat: Sebastian Winter w 02 Wrzesień 2013, 09:25:42
Cytat: Jurski w 02 Wrzesień 2013, 08:58:34

skąd to masz? bo na płycie coś takiego się chyba nigdy nie ukazało

Mam to jeszcze z lat kiedy zespół funkcjonował - od ludzi z zespołem związanych, fanów. To w sumie 3 CD z nagraniami demo + 2-3 bootlegi koncertowe (np. koncert z festiwalu we Francji albo w radio PIK). Jakość tego przeróżna. Mam gdzieś też video z koncertu w Stodole na festiwalu rocka progresywnego.

Tyrystor

Warm Dust - Warm Dust (1972). Dobra, zróżnicowana płyta. 18-minutowa suita The Bilnd Boy zamiotła mną podłogę, kapitalna. Reszta może nie rewelacyjna, ale dobra na pewno.
It's crazy to exist.

Kogut

Cytat: Tyrystor w 02 Wrzesień 2013, 11:47:48
18-minutowa suita The Bilnd Boy zamiotła mną podłogę, kapitalna.
Zazdroszczę przeżyć, bo ja mam ostatnio jakiś kryzys, jeśli chodzi o "zamiatanie podłogi". Nawet jak słucham czegoś, co jest dla mnie wielkim arcydziełem, to jednak podłoga dalej zakurzona. :D :( Może muszę odstawić zupełnie muzykę na kilka dni, to zgłodnieję.

Hmm, posłucham sobie tej suity, bo przyznam szczerze, że nie znam.

Sebastian Winter

Cytat: Kogut w 02 Wrzesień 2013, 13:07:13
Cytat: Tyrystor w 02 Wrzesień 2013, 11:47:48
18-minutowa suita The Bilnd Boy zamiotła mną podłogę, kapitalna.
Zazdroszczę przeżyć, bo ja mam ostatnio jakiś kryzys, jeśli chodzi o "zamiatanie podłogi". Nawet jak słucham czegoś, co jest dla mnie wielkim arcydziełem, to jednak podłoga dalej zakurzona. :D :( Może muszę odstawić zupełnie muzykę na kilka dni, to zgłodnieję.

Hmm, posłucham sobie tej suity, bo przyznam szczerze, że nie znam.

ja też nie znam i chętnie posłucham/poszukam
I am my own direction?

Kogut

Polset

I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Goldfrapp i Tales of us  [ok] [ok] [ok] - najnowsza płyta zespołu kiedyś uważanego za światową czołówkę trip hopu. Teraz jednak muzycy przygotowali dźwięki skrajnie inne, od tych do których przyzwyczaili swoich słuchaczy. Tales of us to płyta bardzo wyciszona i jesienna- może kojarzyć się z dokonaniami grup nagrywających kiedyś dla 4AD- szczególnie z This mortal coil. Powstała rzecz przepiękna- naprawdę w dzisiejszych czasach ze świecą w dłoni można szukać  takiej muzyki- bardzo uczuciowej i smutnej- bez produkcyjnego szaleństwa - płyty nagranej z czystej potrzeby serca. Polecam Ceizuracowi :)
I am my own direction?

Sebastian Winter

Pearl Jam i Yield [ok] - moja ulubiona płyta zespołu- pełna eksperymentów i dźwięków zwykle nie pasujących do tej grupy. Pewnie dlatego tak mi się podoba :)
I am my own direction?

ceizurac

Cytat: Sebastian Winter w 02 Wrzesień 2013, 19:50:13
Goldfrapp i Tales of us  [ok] [ok] [ok] - najnowsza płyta zespołu kiedyś uważanego za światową czołówkę trip hopu. Teraz jednak muzycy przygotowali dźwięki skrajnie inne, od tych do których przyzwyczaili swoich słuchaczy. Tales of us to płyta bardzo wyciszona i jesienna- może kojarzyć się z dokonaniami grup nagrywających kiedyś dla 4AD- szczególnie z This mortal coil. Powstała rzecz przepiękna- naprawdę w dzisiejszych czasach ze świecą w dłoni można szukać  takiej muzyki- bardzo uczuciowej i smutnej- bez produkcyjnego szaleństwa - płyty nagranej z czystej potrzeby serca. Polecam Ceizuracowi :)

Poszukam, posłucham. Dzięki za rekomendację.  :)

A u mnie Jethro Tull "Aqualung".

it's time to let go.