Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LukaszS

Mark Knopfler po wczorajszym koncercie...
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Sebastian Winter

najlepsza płyta Pendragon czyli Not of this world [ok] - no może druga najlepsza po The world
I am my own direction?

ceizurac

The Cure "4:13" (wczoraj) - słaby album, zupełnie bez wyrazu i jakiejś wyróżniającej się piosenki.
ABWH (dziś) - spodziewałem się cudów, a tu totalna klapa (by nie powiedzieć szmira).
New Order "Brotherhood" (teraz) - równy jak zwykle album, ale i bez jakichś szczególnych wzlotów.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Polset

Cytat: ceizurac w 10 Maj 2013, 07:34:19
The Cure "4:13" (wczoraj) - słaby album, zupełnie bez wyrazu i jakiejś wyróżniającej się piosenki.
ABWH (dziś) - spodziewałem się cudów, a tu totalna klapa (by nie powiedzieć szmira).
New Order "Brotherhood" (teraz) - równy jak zwykle album, ale i bez jakichś szczególnych wzlotów.

ABWH? To nie znałeś tego? Ja pamiętam premierę tej płyty (byłem baaardzo początkującym słuchaczem rocka)  Wtedy mi się podobało ale od lat nie słuchałem. Ale faktycznie cuda to to nie są ;)  )
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

ceizurac

Cytat: Polset w 10 Maj 2013, 10:33:13

ABWH? To nie znałeś tego? Ja pamiętam premierę tej płyty (byłem baaardzo początkującym słuchaczem rocka)  Wtedy mi się podobało ale od lat nie słuchałem. Ale faktycznie cuda to to nie są ;)  )

Nie znałem, poznałem i mnie odrzuciło lekko (tak na 2 kilometry  ;D). Jak dla mnie niestrawna muzyka.

it's time to let go.

Jurski

Nick Cave "No More Shall We Part"

Polset

Billy Joel-"The Nylon Curtain" [ok]
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Kogut

Airbag - All Rights Removed [ok]

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 10 Maj 2013, 10:33:13

szmira to to nie jest bo niektórzy z tych panów gorsze rzeczy nagrywali jednak i rewelacja też nie. Ot taka sobie płyta która jednym uchem wpada a drugim je opuszcza. I tyle :)
I am my own direction?

Sebastian Winter

Brendan Perry i Eye of the hunter [ok] - piekna, poetycko snująca się płyta
I am my own direction?

Sebastian Winter

Nick Cave and the bad Seeds i Murder ballads- pierwsza płyta Jaskini jaką poznałem [ok]
I am my own direction?

ceizurac

Po raz pierwszy dziś słuchałem:
David Bowie "The Next Day" - i ogólnie wrażenie dobre (przy pierwszych 5 piosenkach nawet bardzo dobre).

it's time to let go.

Sebastian Winter

Kamp! i Kamp! [ok] - jak Ceizurac słucha sobie Prince'a to ja sobie mogę posłuchać Kampa- swoją droga to bardzo dobra plyta
I am my own direction?