Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tercero

...where I trade cigarettes in return for songs

Kogut

Matthew Parmenter - "All Our Yesterdays"

Jurski

Cytat: Kogut w 24 Luty 2018, 17:25:50

Cytat: Sebastian Winter w 24 Luty 2018, 11:18:45
Wracając do tematu Genesis- oczywiście płyty nagrane z Peterem Gabrielem uwielbiam i zawsze będą one dla mnie w jakiś sposób ważne.

Dla mnie najlepszą płytą Genesis jest "Selling England" (z zastrzeżeniem, że zawsze przeskakuję "More Fool Me"). Tuż za nią "Foxtrot" lub "Nursery Cryme" (ciężko wybrać). A na następnych miejscach "Trespass" lub "Baranek" (też ciężko wybrać, aczkolwiek "The Lamb" jest za długa, trochę niepotrzebnych rzeczy bym z niej powywalał). Dopiero za tymi wszystkimi uplasowałyby się wspomniane przez was "A Trick Of The Tail" oraz "W&W".

W moich opiniach na temat Genesis bywam odosobniony, ale cóż poradzić... :)

Ja najbardziej lubię Baranka. Później jest Selling i Foxtrot. Za nimi Trick, W&W i Nursery.Trespass jakoś niespecjalnie cenię. Lubię z niej chyba tylko Stagnation i The Knife. W 1970 i 71 to taki VdGG nagrywał już arcydzieła.

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 24 Luty 2018, 22:13:11
Cytat: Kogut w 24 Luty 2018, 17:25:50

Cytat: Sebastian Winter w 24 Luty 2018, 11:18:45
Wracając do tematu Genesis- oczywiście płyty nagrane z Peterem Gabrielem uwielbiam i zawsze będą one dla mnie w jakiś sposób ważne.

Dla mnie najlepszą płytą Genesis jest "Selling England" (z zastrzeżeniem, że zawsze przeskakuję "More Fool Me"). Tuż za nią "Foxtrot" lub "Nursery Cryme" (ciężko wybrać). A na następnych miejscach "Trespass" lub "Baranek" (też ciężko wybrać, aczkolwiek "The Lamb" jest za długa, trochę niepotrzebnych rzeczy bym z niej powywalał). Dopiero za tymi wszystkimi uplasowałyby się wspomniane przez was "A Trick Of The Tail" oraz "W&W".

W moich opiniach na temat Genesis bywam odosobniony, ale cóż poradzić... :)

Ja najbardziej lubię Baranka. Później jest Selling i Foxtrot. Za nimi Trick, W&W i Nursery.Trespass jakoś niespecjalnie cenię. Lubię z niej chyba tylko Stagnation i The Knife. W 1970 i 71 to taki VdGG nagrywał już arcydzieła.

a moja czołówka płyta Genesis to:

1. A Trick of the tail
2. Selling England
3. Foxtrot/Wind and wuthering
4. Baranek
5. Nursery Cryme
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Tercero

Kogut

Harmonium - "L'Heptade"

Jurski

Steven Wilson "To The Bone", "The Raven That Refused To Sing" - w piątek ogłoszono, że Wilson zagra w lipcu we Wrocku ;)

Tercero

Tercero

ceizurac

Dire Straits "Alchemy".
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Kogut

Nowy utwór Gazpacho...
https://www.youtube.com/watch?v=ZMpuHeXnGyE

Poprzednia płyta bardzo przypadła mi do gustu, więc się rzuciłem na ten nowy utwór, a tu takie coś... Słabizna. Denerwuje mnie to elektroniczne łupu-cupu.

Kogut

Caravan - imienny debiut. [ok]

Sebastian Winter

Genesis - Wind and Wuthering - co tu dużo pisać- klasyczna płyta- może tylko Your own special way lekko odstaję choć nie za bardzo
I am my own direction?

Tercero

PH & GE - Spur of the Moment