Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kogut

Cytat: Jurski w 22 Luty 2018, 15:17:51
Cytat: Sebastian Winter w 22 Luty 2018, 13:51:21
Genesis - A Trick of the tail - zaryzykuję stwierdzenie że jest to najlepsza pod wzgledem muzycznym płyta zespolu
Podczas, gdy W&W po wywaleniu Your Own Special Way jest niemal bezbłędna. Co by jednak nie pisac - obie fantastycznie bronią się po latach.

A ja jakoś nigdy nie mogłem się do tych płyt przekonać. To pewnie "zasługa" wokalu Collinsa, którego kompletnie nie trawię. Genesis słucham do "The Lamb..." włącznie. Potem już tak kolorowo nie jest.

No dobra, ostatnie dwie minuty "Entangled" są wybitne... Ale to trochę mało.

Kogut

Jurski

Cytat: Kogut w 22 Luty 2018, 22:56:00
Genesis - A Trick of the tail - zaryzykuję stwierdzenie że jest to najlepsza pod wzgledem muzycznym płyta zespolu
Podczas, gdy W&W po wywaleniu Your Own Special Way jest niemal bezbłędna. Co by jednak nie pisac - obie fantastycznie bronią się po latach.

A ja jakoś nigdy nie mogłem się do tych płyt przekonać. To pewnie "zasługa" wokalu Collinsa, którego kompletnie nie trawię. Genesis słucham do "The Lamb..." włącznie. Potem już tak kolorowo nie jest.

O cholera, trochę szkoda. Dla mnie dwie pierwsze z Collinsem są w kanonie. Nieco poniżej Foxtrot, Selling czy Lamb. Tuż obok Nursery. Koncertowe Second's Out jest również znakomite. A jeśli chodzi o wokal Phila, to bywa magiczny - jak w Blood On The Rooftops, One From The Vine, Dance On A Volcano.

Tercero

...where I trade cigarettes in return for songs

Tercero

PH - 1990 - Room Temperature Live

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 23 Luty 2018, 07:48:53
Cytat: Kogut w 22 Luty 2018, 22:56:00

O cholera, trochę szkoda. Dla mnie dwie pierwsze z Collinsem są w kanonie. Nieco poniżej Foxtrot, Selling czy Lamb. Tuż obok Nursery. Koncertowe Second's Out jest również znakomite. A jeśli chodzi o wokal Phila, to bywa magiczny - jak w Blood On The Rooftops, One From The Vine, Dance On A Volcano.

moim zdaniem, choć pewnie mało kto sie zgodzi Collins jest pod względem technicznych umiejętnosci o wiele lepszym wokalistą od Gabriela- pewnych nagrań z Trick of the tail czy też Wind and wuthering Gabriel by chyba nie zaspiewał vide Squonk czy też Eleventh Earl of Mar nie wspominając o o wiele pozniejszej Mamie
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

The Stranglers - Feline
I am my own direction?

Tercero

PH - Everyone You Hold

Kogut

Cytat: Jurski w 23 Luty 2018, 07:48:53
O cholera, trochę szkoda.

Niestety. Chętnie bym sobie posłuchał instrumentalnych wersji tych płyt.

Tercero

PH - None Of The Above

Sebastian Winter

dla odmiany coś takiego: Chopin: Piano Concerto No. 1, Ballades  w bezbłędym wykonaniu Seong-Jin Cho [ok]
I am my own direction?

Kogut

Camel - "Dust And Dreams"

Jurski

Genesis "Trick Of The Tail" + koncert z 76. Pink Floyd - koncert z trasy WYWH, Led Zeppelin - koncert z 79 r + IV, Presence i PG

Sebastian Winter

Blur -The Great Escape
I am my own direction?

Kogut

Ash Ra Tempel - debiut