Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

LukaszS

Na razie pierwsza płyta Red, oraz potem Snow Goose, jak dzieci pójdą spać to posłucham nowego miksu Red... Dodatki z pierwszej płyty Red mnie najbardziej zaciekawiły, tak jak mówisz klarowniej, i w nieco zmienionej wersji...A śnieżna gęś gwizdana synowi chyba nawet mu się podobała przez jakiś czas ;-)
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 21 Listopad 2013, 13:31:10
Cytat: ceizurac w 21 Listopad 2013, 11:37:43
...
Asgard "Arcana"

Bardzo lubię! Mam też pozostałe płyty, ale ta pozycja chyba zdecydowanie najlepsza

też lubię i nawet posiadam oryginał :) piekna płyta
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Sebastian Winter

zainspirowany przez kolegę Jurskiego:

Asgard "Arcana" [ok] [ok] [ok]
I am my own direction?

Jurski

Cytat: Sebastian Winter w 21 Listopad 2013, 22:04:06
zainspirowany przez kolegę Jurskiego:

Asgard "Arcana" [ok] [ok] [ok]

:) to i ja posłucham

Sebastian Winter

Pink Floyd i Atom heart mother [ok] [ok] [ok] - a tak przy okazji:

http://muzyka.onet.pl/rock/david-gilmour-pracuje-nad-nowa-solowa-plyta/jwmy9

byle tylko za długo nie trzeba było czekać- może do 2015 roku się wyrobi :)
I am my own direction?

Tyrystor

Mrowisko Klanu. Ależ rzadko mam do czynienia z mową ojczystą w muzyce - aż dziwnie mi się słucha  ;)
It's crazy to exist.

Sebastian Winter

Hammill i In camera [ok] - dawno niesłuchane arcydzieło Mistrza
I am my own direction?

Sebastian Winter

Riverside i Shrine of new generator slaves [ok] - z pewnością najlepsza polska płyta tego roku
I am my own direction?

Jurski

Wczoraj przyjechała paczka z Rockserwisu, a w niej UK "UK", Solstice "prophecy", FM "Black noise" i Direct To Disc", a ja nie mam na czym posłuchać :(

LukaszS

Cytat: LukaszS w 21 Listopad 2013, 19:56:42
Na razie pierwsza płyta Red, oraz potem Snow Goose, jak dzieci pójdą spać to posłucham nowego miksu Red... Dodatki z pierwszej płyty Red mnie najbardziej zaciekawiły, tak jak mówisz klarowniej, i w nieco zmienionej wersji...A śnieżna gęś gwizdana synowi chyba nawet mu się podobała przez jakiś czas ;-)

Edytor chyba sie nie popisał... Chociaż na stronie rockserwis plyty opisane poprawnie, to na okładce i na krążkach błędy...
Płyta opisana jako oryginał 1974 zawiera w rzeczywistości mixed z 2013 i na odwrót, płyta z mixem z 2013 zawiera oryginalne nagrania z 1974
Na okładce tez w rzeczywistości płyta cd 2 to cd1 i na odwrót... Chyba ze mam białego kruka
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

Cytat: Jurski w 23 Listopad 2013, 10:56:36
Wczoraj przyjechała paczka z Rockserwisu, a w niej UK "UK", Solstice "prophecy", FM "Black noise" i Direct To Disc", a ja nie mam na czym posłuchać :(

zawsze zostaje komputer :)
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Hajduk

Cytat: LukaszS w 23 Listopad 2013, 11:36:36
Cytat: LukaszS w 21 Listopad 2013, 19:56:42

Edytor chyba sie nie popisał... Chociaż na stronie rockserwis plyty opisane poprawnie, to na okładce i na krążkach błędy...
Płyta opisana jako oryginał 1974 zawiera w rzeczywistości mixed z 2013 i na odwrót, płyta z mixem z 2013 zawiera oryginalne nagrania z 1974
Na okładce tez w rzeczywistości płyta cd 2 to cd1 i na odwrót... Chyba ze mam białego kruka

Na stronie DGM Live była inforacja o tym, ze pierwszy naklad został wytłoczony z błędem -  zamieniono tampony na dyskach (czyli dysk 1 zawiera materiał z płyty numer 2, i na odwrót). Te egzempalrze mialy być zwrócone do producenta i zostać zastąpione wlasciwie wytłoczonymi.