Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polset

The Silent Corner and the Empty Stage [ok] [ok] [ok]
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

ceizurac

Death "Individual Thought Patterns" (wersja 3 CD)
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Polset

Wishbone Ash-"There's the Rub" Płyta idealna [ok]
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Deine Lakaien i Forest enter exit [ok]
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Pink Floyd i Atom heart mother [ok] - tytułowa suita to jedno z największych muzycznych arcydzieł XX wieku
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Jurski

The Cure "Wish" - po latach naprawdę mocno się trzyma. Bardzo zawodowe, rockowe granie.

Kogut

Cytat: Polset w 04 Kwiecień 2013, 08:57:39

Zgadzam się. To moja ulubiona płyta tego zespołu, obok Argusa.

A przed chwilą skończyłem Eloy i "Ocean". Teraz szukam szczęki, bo gdzieś opadła - znowu!

Polset

Cytat: Kogut w 04 Kwiecień 2013, 22:59:18
Cytat: Polset w 04 Kwiecień 2013, 08:57:39

Zgadzam się. To moja ulubiona płyta tego zespołu, obok Argusa.

A przed chwilą skończyłem Eloy i "Ocean". Teraz szukam szczęki, bo gdzieś opadła - znowu!

Jak by była sztuczna to po ptokach :D Swoją powinieneś znaleźć,chociaż odpadała ;)

ceizurac

Caravan "If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You" - jakoś mnie nie przekonuje taka muzyka. Wiem, że się Wam podoba, ale dla mnie za lekka (?).  :D

it's time to let go.

Polset

Peter Hammill -"In a Foreing Town"

ceizurac

Depeche Mode - różne takie mixowate...

it's time to let go.

Jurski

Cytat: ceizurac w 05 Kwiecień 2013, 07:56:01
Caravan "If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You" - jakoś mnie nie przekonuje taka muzyka. Wiem, że się Wam podoba, ale dla mnie za lekka (?).  :D

A dla mnie to chyba największe osiągnięcie Caravan. Co najmniej tak dobre jak "In the Land of Gray And Pink". Przepadam.
Dzisiaj w podróży służbowej Depeche Mode "Violator" i fragmenty "Delta Machine", INXS "Greatest Hits", Led Zeppelin "Remasters", Coldplay "Rush Of Blood To The Head". Na powrót z Warszay przyszykowane A-Ha, REM i The Cure :)

Polset

Cytat: Jurski w 05 Kwiecień 2013, 13:16:18
Cytat: ceizurac w 05 Kwiecień 2013, 07:56:01

A dla mnie to chyba największe osiągnięcie Caravan. Co najmniej tak dobre jak "In the Land of Gray And Pink". Przepadam.
Dzisiaj w podróży służbowej Depeche Mode "Violator" i fragmenty "Delta Machine", INXS "Greatest Hits", Led Zeppelin "Remasters", Coldplay "Rush Of Blood To The Head". Na powrót z Warszay przyszykowane A-Ha, REM i The Cure :)

Aż sobie włączyłem "In the Land of Gray And Pink" Suita "Nine feet underground" wiąż powala [ok]

Tyrystor

Ten Years After - Undead. Kapitalne bluesrockowe granie zaprawione jazzem.
Nota bene ostatnio coś przerzuciłem się z lat 70. na 60. - jak nie TYA, to Traffic albo Vanilla Fudge.  :D
It's crazy to exist.

Polset