Menu główne

Aktualności:

"TERAZ ROCK" SUXX!!!

Kto lubi ptasie mleczko?

Zaczęty przez ceizurac, 21 Luty 2009, 11:08:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Którą część "Larks..." uważasz za najlepszą i dlaczego?

Larks' Tongues in Aspic, Part One
13 (61.9%)
Larks' Tongues in Aspic, Part Two
15 (71.4%)
Larks' Tongues in Aspic Part III
2 (9.5%)
Larks' Tongues in Aspic - Part IV
4 (19%)

Głosów w sumie: 21

ceizurac

Pytanie łatwe i dość rozsądne... Można swoją odpowiedź ubarwić słowami-myślami...  8)

Ja głosuję na część 2 i 4.

Dwójka - to prawdziwy majstersztyk Frippa - ten porażający riff; wymiatająca perkusja powala; no i ta chaotyczna patria skrzypiec...
Kilka słów o jedynce - nie lubię początku i końca - te skrzypce zbyt melancholijne jakieś i za długo grają; wolę środkową część - z znowu świetnym frippowaniem...

Czwórka - dla mnie to już metal; dlatego jest super.

PS. Myślałem jeszcze czy nie dodać utworu "Level Five" (wg niektórych to w rzeczywistości piąta cześć Ptasiego Mleczka - no ale tytuł mówi co innego więc odpuszczam).

Confusion will be my epitaph.
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back and laugh.
But I fear tomorrow I'll be crying.
Yes I fear tomorrow I'll be crying.

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Wobbler

polsetVDGG

Hennos

Jedynka i dwójka [ok]

Ale czwórka niewiele im ustępuje.
Trójka jest najsłabsza.
Get back slapback backtalk halfback back track talkback
back to back I'll be back to get you back

Sylvie

Mother Hold The Candle Steady While I Shave The Chicken's Lip.

Kuba

Jedynka i dwójka, bo to w końcu z Larks' :). Jedynka rozklepała mnie przy pierwszym przesłuchaniu tego albumu. Strach, super gra całego zespołu, uwielbiam brzmienie tego składu (72-74).

Na tym powinno się skończyć. Jak dla mnie nie powinno być żadnych kontynuacji skowronków... To takie: "nie mamy co zrobić, brakuje nam trochę akurat w tym momencie inwencji to zrobimy nowego Larksa. Tu utniemy, tam dodamy, zmienimy brzmienie i wrzuci się na płytę, a fani będą to dobrze przyjmować". Fripp nie powinien czegoś takiego robić, sam przeczy sobie. Wielki innowator się znalazł :D hehe.
How can I be free?
How can I get help?
Am I really me?
Am I someone else?

Desdemona

These days I mainly just talk to plants and dogs...

Sebastian Winter

po namysle glosuje jednak na 1 i 2- w koncu to klasyka klasyki a do 3 to mam sentyment bo to bylo 1-sze Larks jakie uslyszalem
I am my own direction?

Sebastian Winter

Cytat: Kuba w 13 Czerwiec 2009, 02:49:25
Jedynka i dwójka, bo to w końcu z Larks' :). Jedynka rozklepała mnie przy pierwszym przesłuchaniu tego albumu. Strach, super gra całego zespołu, uwielbiam brzmienie tego składu (72-74).

Na tym powinno się skończyć. Jak dla mnie nie powinno być żadnych kontynuacji skowronków... To takie: "nie mamy co zrobić, brakuje nam trochę akurat w tym momencie inwencji to zrobimy nowego Larksa. Tu utniemy, tam dodamy, zmienimy brzmienie i wrzuci się na płytę, a fani będą to dobrze przyjmować". Fripp nie powinien czegoś takiego robić, sam przeczy sobie. Wielki innowator się znalazł :D hehe.

mimo wszytko to wciaz wielki innowator- KC to w koncu najbardziej obok VDGG progresywny zespol swiata
I am my own direction?

Kuba

Cytat: Sebastian Winter w 13 Czerwiec 2009, 20:02:53
Cytat: Kuba w 13 Czerwiec 2009, 02:49:25

mimo wszytko to wciaz wielki innowator- KC to w koncu najbardziej obok VDGG progresywny zespol swiata

Zgadza się, zgadza, ale powtarza się coraz częściej już. Mógłby wyjść wreszcie ze swojej dziury ;).
How can I be free?
How can I get help?
Am I really me?
Am I someone else?

Tamara

You are gone
and I am with you:
this will never come again.

Sebastian Winter

mysle ze kiedy ukarze sie nowy Crimson to wstrzasnie nami i na zawsze zmieni nasze podejscie do muzyki ;D ;) 0=0
I am my own direction?

Martha

Jedynka i dwójka, czwórka na 3 miejscu [ok]
Waiting for the doctor to come.

rudy

Ja lubie, :)
Jezeli chodzi o caly album to najbardziej lubie 'chlapanie' w Easy Money  :)