Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dyskusje muzyczne i nie tylko / Odp: Aktualnie słucham...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 21:36:35 »
z polecenia Tercero: Far East Family Band - Far Out (1973) - bardzo fajne- taki japoński Pink Floyd w czasach kiedy jeszcze przecież nie było coverbandów Różowego Floyda- swoją drogą ciekawe czy Waters z Gilmourem to kiedykolwiek słyszeli?
Nie pamiętam czy na tej, ale na innych płytach gitara i klawisz brzmią identycznie jak u PF.
2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 19:48:09 »
Tangerine Dream - Force Majeure (1979) - trochę niedoceniony album choć to kawał znakomitej elektroniki - pojawiają się też gitary i żywa perkusja a sama muzyka zdaję się zapowiadać bardziej melodyjne oblicze zespołu z kolejnej dekady
3
Inni wykonawcy / Keith Reid nie żyje
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 19:10:18 »
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 18:20:09 »
z polecenia Tercero: Far East Family Band - Far Out (1973) - bardzo fajne- taki japoński Pink Floyd w czasach kiedy jeszcze przecież nie było coverbandów Różowego Floyda- swoją drogą ciekawe czy Waters z Gilmourem to kiedykolwiek słyszeli?
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 18:05:09 »
Revolutionary Army of the Infant Jesus - A Rumour of Angels
1987

Dark folk, eksperyment, neo-psych, darkweave itp. Ciekawe.
Dla fanów Dead Can Dance
6
Inni wykonawcy / Odp: Inne fora muzyczne po polsku, jakie?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 16:04:42 »
http://www.rockjazz.pl/forum/ - co jakiś czas tam zaglądam
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 15:21:47 »
The Beat of the Earth - debiut
1967

Świetna eksperymentalna psychedelia z USA, kojarzy się z niemieckim Krautrockiem z lat 60/70 -tych, jak i VU. Polecam.
8
Inni wykonawcy / Inne fora muzyczne po polsku, jakie?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 14:51:37 »
Witam, czy znacie jakieś inne sensowne fora muzyczne po polsku? Nie żebym chciał stąd zwiać, bo jak na razie to jest najlepsze [ok] .

Wiem, że jest forum King Crimson, ale nie jestem aż tak wielkim fanem. Interesuje mnie (jak się domyślacie): stara psychodelia i progreska, awangarda & RIO, Post-punk / nowa fala, eksperymenty wynalazki i outsiderzy folkowi i nie-folkowi, industrial / elektronika / ambient, trip-hop, post-rock, krautrock, trochę reggea-dub, nowa muzyka klasyczna i może o czymś zapomniałem  8)
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 06:54:04 »
Van Der Graaf Generator - Maida Vale: The BBC Radio One Sessions (1994) - mimo że wszystkie nagrania z tego albumu (plus wiele innych zarejestrowanych dla BBC) ukazały się ponownie w 2015 roku jako  After the Flood: At the BBC 1968-1977, mam spory sentyment do tego wydawnictwa- to była moja pierwsza kompilacyjna płyta VDGG i poznałem ją jeszcze przed nabyciem większości dyskografii zespołu
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 29 Marca 2023, 19:49:06 »
na wieczór klasyka amerykańskiego noise/alternative rocka czyli Sonic Youth i Goo (1990)
Strony: [1] 2 3 ... 10