Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dyskusje muzyczne i nie tylko / Odp: Aktualnie słucham...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 19:28:16 »
na wieczór Amoeba Split i Dance of the Goodbyes (2010) - debiut tej grupy- nie tak ciekawy jak Quiet Euphoria ale ma swoje mocne fragmenty- zwraca uwagę ponad 20 minutowa suita Flight to Nowhere
2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 17:00:13 »
The Mars Volta - ich ubiegłoroczny imienny album - bardzo świeżo i pomysłowo brzmi ta płyta - ponad rok po premierze wciąż słucha się jej znakomicie
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ceizurac dnia Wczoraj o 13:24:58 »
VDGG "Budapeszt 21.09.2009".

Rocznica mojego wyjazdu. Nie miałem pojęcia…

A jak dawno się wydaje...

U mnie nadal VDGG "Utrecht 24.09.1976" - też niedługo rocznica.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 12:49:17 »
u mnie dawno niesłuchany album: Guy Evans/Peter Hammill -  The Union Chapel Concert
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez LukaszS dnia Wczoraj o 12:43:21 »

Rocznica mojego wyjazdu. Nie miałem pojęcia…
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ceizurac dnia Wczoraj o 11:29:16 »
7
Dyskusje mało muzyczne / Odp: Nie samą muzyką człowiek żyje - co czytam
« Ostatnia wiadomość wysłana przez LukaszS dnia Wczoraj o 09:21:05 »
Kevin May, David Mc Elroy Halo: The Story Behind Depeche Mode's Classic Album Violator

Dobrnąłem do końca książki o czasach w których powstawał album. Wspomnienia producentów, inżynierów muzycznych , fanów , aktorek z teledysków, córki właściciela kina samochodowego wykorzystanego w Strange Too itp.

Powrót do czasów NRD i RFN, gdy miasta po wschodniej stronie tak samo jak w Polsce były raczej szare i bezbarwne, a po przemianach i upadku muru otworzyły się na nowości .

Czytając wróciłem nieco do tamtych czasów. A i kilku ciekawostek się doczytałem jak np. Budowanie sceny w Japonii na podstawie tysięcy zdjęć, bo nie opłacało się jej przewozić, a spowoduje zakazu używania maszyn do dymu zaangażowanie setek osób do wypuszczania ręcznie imitacji dymu z maszyny. Pojawienie się ulubionej tenisistki Fletcher -  Steffi Graaf na jednym z niemieckich koncetrów itp.

8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ceizurac dnia Wczoraj o 08:32:14 »
The Stranglers "Feline".
9
Dyskusje muzyczne i nie tylko / Odp: Aktualnie oglądam sobie...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 06:30:36 »
nowy teledysk od grupy Depeche Mode - My Favourite Stranger

10
Dyskusje mało muzyczne / Odp: Nie samą muzyką człowiek żyje - co czytam
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 21 Września 2023, 18:52:07 »
znalezione dzisiaj na bookcrossingu w całkiem satysfakcjonującym jak na bookcrossing stanie: Samuel Beckett - Utwory Wybrane- Tom I: Dramaty, słuchowiska, scenariusze i Tom II: Eseje, proza, wiersze - chyba ktoś miał dość beckettowskiej grozy istnienia i pozbył się tych pozycji - polecam Ceizuracowi choć on pewnie już zna wszystkie te dzieła ( a znajdziemy tam m.in Wyludniacza, Molloya a także eseje Becketta na temat Joyce'a i Prousta)- będzie co czytać [ok] [ok] [ok]
Strony: [1] 2 3 ... 10