Czytałem ten wywiad w Teraz Rocku, nawet w porządku, recenzja na 4/5, pochlebna.
Ta gazeta już dawno nie drukuje nic ciekawego.
Tak? A co chciałabyś?
To jest logiczne, że wszystko zależy od własnych preferencji i od tego, co się dzieje aktualnie na scenie muzycznej. Prawda, wkładka jest tragiczna i ten zespół, ale reszta, według mnie całkiem ok - Mogwai, VDGG, Deriglasoff, Eddie Jobson, PJ Harvey, After, Queen, Thin Lizzy i Captain Beefheart. Jest pare fajnych rzeczy w marcowym numerze.
Właśnie głównie o nieszczęsną wkładkę mi chodzi
Nie mówię, że w gazecie nie ma kompletnie niczego dobrego, ale ciekawe rzeczy zdarzają się żadziej niż kiedyś. 
Ja ostatnio nie kupuje, kiedyś bardzo regularnie, teraz zwykle przeglądam. Zdarzają się dobre numery. O wkładkach mam dobre zdanie, każdy lubi co innego, więc w gusta jest ciężko trafić, a co do ich zawartości merytorycznej i ogólnej jakości to bywa różnie, ale zdarzają się naprawdę niezłe (Budgie, Pink Floyd solo, Tadeusz Nalepa) i dość obszerne (dwuczęściowa o Kulcie, Hendrixie).
Ja się ogólnie ciesze, że ta gazeta jest na rynku, można się trochę dowiedzieć, nowości też śledzić. W dobie internetu jest łatwiej o informacje, (dojdziemy w końcu do takiego punktu, że prasa nie będzie nam do niczego konieczna/potrzebna) ale powiedzmy w 2003 roku nie było tak idealnie jak jest teraz, nie mówię już o "Tylko Rocku", bo cofając się do roku '96 jest serio kiepsko i takie pisemko to było spore źródło wiedzy. Kiedyś inaczej się na to patrzyło, dlatego bo był gorszy przepływ informacji, bardziej się szanowało prasę i to co jest w sprzedaży. Niestety praktycznie można powiedzieć, że "Teraz Rock" ma monopol w naszym kraju, no i w związku z tym ciężko nam o jakieś inne odniesienie do konkurencji. Metal Hammer, Lizard, Gitarzysta to nie konkurencja, tylko prasa o podobnej, ale znacznie węższej tematyce. Ogólnie nie mam nic do tej gazety, ani do jej poprzedniego wcielenia, leży na półkach i wciąż wracam jak potrzebuje jakiś tekst o danym wykonawcy.