1
2
Dyskusje muzyczne i nie tylko / Odp: Aktualnie słucham...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Dzisiaj o 06:41:47 »Tori Amos - From the Choirgirl Hotel (1998) - chyba moja ulubiona płyta tej pani - rzadko się zdarza usłyszeć tak dobrze zaaranżowany artystyczny pop choć właściwie dość trudno by było odpowiednio zakwalifikować te dźwięki w ramach jednego gatunku
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ceizurac dnia Wczoraj o 21:40:59 »John Lennon "Imagine".
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 19:40:14 »teraz czas na polecane przez Tercero The Freeborne - Peak Impressions (1968) - zaiste ciekawa psychodelia- dość mocno kojarzy się z wczesnymi płytami Pink Floyd- ciekawe czy oni nagrali coś jeszcze?
Nagrali single jeszcze, ale te same utwory są na albumie, wszystko dla Monitor Records z Nowego Yorku.
Mieli nagrać jeszcze dwie płyty ale wytwórnia przestała w nich inwestować bo nie mogli koncertować, gdyż trzech z nich było zbyt młodych, 17-19 lat i chodzili do szkół.
Trzech z nich było multi-instrumentalistami którzy grali na szerokiej gamie instrumentów orkiestrowych, w tym fortepianie, klawesynie, wiolonczeli, trąbce, flecie i flecie prostym itp.
Po zwolnieniu menedżera grupa straciła kontrakt z Monitor Records i perspektywę nagrania dwóch kolejnych albumów.
dzięki za wyczerpujące info- na pewno będę do tego albumu wracać
u mnie Radiohead - In Rainbows (2007) - wydanie japońskie z dodatkowym drugim dyskiem zawierającym nieopublikowane wcześniej kompozycję
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 17:33:33 »teraz czas na polecane przez Tercero The Freeborne - Peak Impressions (1968) - zaiste ciekawa psychodelia- dość mocno kojarzy się z wczesnymi płytami Pink Floyd- ciekawe czy oni nagrali coś jeszcze?
Nagrali single jeszcze, ale te same utwory są na albumie, wszystko dla Monitor Records z Nowego Yorku.
Mieli nagrać jeszcze dwie płyty ale wytwórnia przestała w nich inwestować bo nie mogli koncertować, gdyż trzech z nich było zbyt młodych, 17-19 lat i chodzili do szkół.
Trzech z nich było multi-instrumentalistami którzy grali na szerokiej gamie instrumentów orkiestrowych, w tym fortepianie, klawesynie, wiolonczeli, trąbce, flecie i flecie prostym itp.
Po zwolnieniu menedżera grupa straciła kontrakt z Monitor Records i perspektywę nagrania dwóch kolejnych albumów.
U mnie
Karl Jenkins - różne różności
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 16:39:18 »teraz czas na polecane przez Tercero The Freeborne - Peak Impressions (1968) - zaiste ciekawa psychodelia- dość mocno kojarzy się z wczesnymi płytami Pink Floyd- ciekawe czy oni nagrali coś jeszcze?
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 13:30:02 »u mnie The Beatles - Rubber Soul (1965) - czyli pierwszy album Czwórki z Liverpoolu na którym panowie zaczęli kombinować z aranżacjami
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia Wczoraj o 13:26:23 »The Freeborne - Peak Impressions
1968
Codziennie słucham; bardzo dobra psychodelia z elementami proga, już polecałem.
1968
Codziennie słucham; bardzo dobra psychodelia z elementami proga, już polecałem.
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia Wczoraj o 06:52:41 »Genesis - Seconds Out (1977) - czyli iście monumentalne pożegnanie zespołu z klasycznie rozumianym rockiem progresywnym
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 06 Czerwca 2023, 19:35:31 »na wieczór Peter Hammill - Over (1977) - nie może być inaczej- 22 lata dzisiaj mijają...