Duuuużo The Cure w ostatnich dniach. Przed koncertem, w jego trakcie (było fantastycznie!) i po na dokładkę. Oprócz tego nowe Riverside, dwie ostatnie Cave'y i teraz Dream Theater " A Change Of Season" 
Po koncercie u mnie tez było The Cure dużo. Wczoraj koncertowe Paris. Dzisiaj Show, Head On The Door, Wish
A czy można szanownych kolegów prosić o kilka słów o koncercie The Cure. 
Tymczasem u mnie:
PH "And Close As This".
Generalnie koncert bardzo udany (rzekłbym fantastyczny). Widoczność miałem Ok, dźwięk przyzwoity. Zespół w formie i mimo, że Smith w pewnym momencie lekko narzekał na gardło, to śpiewał naprawdę znakomicie (jedyny wyjątek to chyba Desintegration, który wypadł jakoś tak...nie do końca przekonująco dla mnie pod tym względem).
Setlista w porównaniu z wcześniejszymi koncertami z Niemiec i późniejszym z Pragi - IMO ciekawsza.
Początek (Plainsong - Pictures Of You - Closedown) oczarował. Mało gadania, dużo (2 godziny i 50 minut około) grania. W sumie 32 utwory.
Najlepsze momenty: wspomniany początek, Push, Charlotte Sometimes (cudo!!!!), The Last Day Of Summer, pierwszy bis (It Can Never Be the Same, Burn i The Forest), to totalny odlot. Nowy utwór jest znakomity. Oby to był dobry prognostyk dla nowej płyty. I Shake Dog Shake mnie pozamiatał. A później to juz przeboje, tańce i śpiew

)
Fajne światła i wizualizacje. Świetny pomysł z rzuceniem widoku zza pleców perkusisty. Publika dopisała. I to chyba tyle...

Aha, kolega który widział ich w Polsce po raz trzeci stwierdził, ze to był najlepszy koncert, choć publika najbardziej statyczna.
Wniosek: publika się starzeje, a zespół wciąż młody

Setlista:
Plainsong
Pictures Of You
Closedown
High
A Night Like This
The Walk
Push
In Between Days
Boys Don't Cry
Charlotte Sometimes