vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH
z polecenia Tercero: Far East Family Band - Far Out (1973) - bardzo fajne- taki japoński Pink Floyd w czasach kiedy jeszcze przecież nie było coverbandów Różowego Floyda- swoją drogą ciekawe czy Waters z Gilmourem to kiedykolwiek słyszeli?
Fish "Vigil in a Wilderness of Mirrors" - pewnie trudno w to uwierzyć, ale to moje pierwsze spotkanie z tą płytą. Wampirze które jeszcze albumy Ryby polecasz?
Cytat: ceizurac w 31 Marca 2023, 11:49:12Fish "Vigil in a Wilderness of Mirrors" - pewnie trudno w to uwierzyć, ale to moje pierwsze spotkanie z tą płytą. Wampirze które jeszcze albumy Ryby polecasz?najlepsze moim zdaniem (poza debiutem) to Internal Exile (1991), Sunsets on Empire (1997), Raingods with Zippos (1999) i Fellini Days (2001)- polecam też dwie jego późniejsze płyty 13th Star (2007) i Weltschmerz (2020) - czyli ostatnie wydawnictwo studyjne Fisha który zapowiedział że teraz udaję się na muzyczną emeryturę
Cytat: Sebastian Winter w 31 Marca 2023, 12:08:22Cytat: ceizurac w 31 Marca 2023, 11:49:12Fish "Vigil in a Wilderness of Mirrors" - pewnie trudno w to uwierzyć, ale to moje pierwsze spotkanie z tą płytą. Wampirze które jeszcze albumy Ryby polecasz?najlepsze moim zdaniem (poza debiutem) to Internal Exile (1991), Sunsets on Empire (1997), Raingods with Zippos (1999) i Fellini Days (2001)- polecam też dwie jego późniejsze płyty 13th Star (2007) i Weltschmerz (2020) - czyli ostatnie wydawnictwo studyjne Fisha który zapowiedział że teraz udaję się na muzyczną emeryturęDzięki!New Music "From A to B " (1980) - debiut angielskiego zespołu synth-popowego.