Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Dyskusje muzyczne i nie tylko / Odp: Aktualnie słucham...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 28 Listopada 2023, 06:04:42 »
Spodziewałem się bardziej radykalnego podejścia. Jakichś "skeletons of songs", czegoś surowego, prymarnego. Zgadzam się z wszystkim co piszecie. "On The Surface" najbardziej zyskuje. "A Way Out" mogłoby być bardziej surowe i zredukowane (jak na koncertach).

Słuchając nowych wersji, przez moment pomyślałem że lepiej by było, jakby PH zrobił coś jak Waters z Dark Side of The Moon, coś bardziej intymnego i surowego.

zgadzam się- przydałaby się obu albumom całkowita dekonstrukcja- cos w klimacie ostatnich solowych dzieł PH: tylko klawisze, gdzieniegdzie oszczędna perkusja i gitara

u mnie Ozric Tentacles - The Yumyum Tree (2009) - czyli płyta zainspirowana twórczością Lewisa Carrolla
22
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia 28 Listopada 2023, 00:12:41 »
Spodziewałem się bardziej radykalnego podejścia. Jakichś "skeletons of songs", czegoś surowego, prymarnego. Zgadzam się z wszystkim co piszecie. "On The Surface" najbardziej zyskuje. "A Way Out" mogłoby być bardziej surowe i zredukowane (jak na koncertach).

Słuchając nowych wersji, przez moment pomyślałem że lepiej by było, jakby PH zrobił coś jak Waters z Dark Side of The Moon, coś bardziej intymnego i surowego.
23
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Hajduk dnia 27 Listopada 2023, 22:48:08 »
A way out wciąż bardzo mi się podoba choć oczywiście koncertowe wykonanie z Typical jest o wiele intensywniejsze
Myślę, że Peter brzmieniowo "przesunął" te płyty z lat 80-tych (umówmy się, że rok 1990 to jeszcze końcówka poprzedniej dekady) gdzieś tak do końcówki lat 90-tych (tak między "This" a "None Of The Above". Spodziewałem się bardziej radykalnego podejścia. Jakichś "skeletons of songs", czegoś surowego, prymarnego. Zgadzam się z wszystkim co piszecie. "On The Surface" najbardziej zyskuje. "A Way Out" mogłoby być bardziej surowe i zredukowane (jak na koncertach). Ciekawie się tego wszystkiego słucha, ale jak dla mnie nie są to jakieś radykalne zmiany. To raczej ujęcie tych utworów w innej barwnej palecie, niż namalowanie nowego obrazu.
24
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia 27 Listopada 2023, 20:54:17 »
DIV – Twist & Turn
1986

Późniejsze wcielenie zespołu De Div, bardziej okrzepłe. New Wave Post-punk z elmentami rapu.
25
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 27 Listopada 2023, 19:18:40 »
na wieczór Porcupine Tree - Recordings (2001)
26
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 27 Listopada 2023, 16:44:28 »
De Div - Pasodoble (1983) - dość dziwaczne nowo-falowe granie- trochę w klimacie Van Der Graaf, słychać też echa The Pop Group i wczesnych The Stranglers- słucha się przyjemnie ale jak dla mnie bez rewelacji
27
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia 27 Listopada 2023, 15:12:27 »
LZ - Through The Out Door
1979
28
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 27 Listopada 2023, 13:00:43 »
i znowu Ozric Tentacles - tym razem Spirals in Hyperspace (2004) - czyli idealny space rock na XXI wiek
29
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Sebastian Winter dnia 27 Listopada 2023, 12:49:42 »
PH - Out Of Water
1990

Nawet dobrze się tego słucha ;-)

była to pierwsze płyta Hammilla która kupiłem sobie na kompakcie, ponad 23 lata temu w łódzkim empiku - dlatego darzę ją ogromnym sentymentem i po dziś dzień album ten wywołuję we mnie wiele wspomnień- zresztą nawet teraz słucha się jej z przyjemnością, nie rażą nawet pewne produkcyjne mankamenty które można by na niej znaleźć- a studyjna wersja A way out wciąż bardzo mi się podoba choć oczywiście koncertowe wykonanie z Typical jest o wiele intensywniejsze

30
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tercero dnia 27 Listopada 2023, 10:55:43 »
PH - In A Foreign Town / Out Of Water
2023

Mnie jakoś na razie nie ciągnie do słuchania tych płyt;
Przyjdzie ta chwila. Póki co to posłuchaj sobie
De Div - Pasodoble
1983
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10