oto próbna wersja petycji- pierwszy raz pisałem coś takiego więc idealnie pewnie nie jest
Jesli ktos ma jakieś sugestie prosze o podanie ich, cokolwiek co wam przyjdzie do głowy a nie ma tego w mojej wersji:
Szanowny panie Piotrze,
Piszę do pana w imieniu Ship of fools czyli nieoficjalnego forum Petera Hammilla i grupy Van der Graaf generator zrzeszającego polskich fanów tego artysty. Forum powstało w 2007 roku zaś jego głównym celem jest propagowanie muzyki Hammilla, i dogłębne poznanie jego niesamowitej twórczości. Jako ze Peter występował w naszym kraju już wielokrotnie, po raz ostatni 5 lat temu wraz z VDGG, chcielibyśmy wysunąć propozycje sprowadzenia Hammilla do Polski raz jeszcze- czy to na występ solowy czy tez wraz z zespołem.
Nie ukrywamy iż właśnie koncert solowy byłby chyba najlepszym rozwiązaniem- także pod względem logistycznym- można wynająć małą sale np. Palladium w Warszawie lub nawet na Okólniku w Akademii muzycznej – koszty na pewno nie byłyby duże- poza tym na swoje solowe występy Peter jeździ zwykle sam lub tylko z managerem, więc nie trzeba by było opłacać reszty zespołu. Jeśli chodzi o frekwencję jesteśmy pewni iż przyszłoby wiele osób z całej Polski lub nawet z zagranicy- około 100-150 biletów na pewno udałoby się sprzedać. Utworzyliśmy już specjalna grupę na facebooku której celem jest zgromadzenie jak największej liczby osób chcącej poprzeć taka inicjatywę.
Mamy nadzieje iż pan jako właściciel wydawnictwa Rockserwis jest w stanie coś zrobić w tej sprawie i być może byłoby możliwe zaproszenie Hammilla do Polski jeśli nie w tym roku to może w przyszłym
W imieniu załogi Ship of fools
Sebastian Winter
Sebastianie, bardzo dobra i rzeczowa petycja.
Pozwoliłem sobie na kilka poprawek (głównie stylistycznych i interpunkcyjnych). Wyrzuciłem managera, bo z Gail Colson (która ostatnio przeszła na emeryturę) to Peter nie jeździł w trasy. Raczej z nagłośnieniowcem Paulem Ridoutem (to ten sam co projektuje okładki do jego ostatnich płyt). Jedynie mam wątpliwości co do wymieniania liczby chętnych (ja mam wrażenie, że byłoby ich więcej).
Poniżej moja (poprawiona) wersja. Jeśli coś przeoczyłem, to proszę o poprawki.
Szanowny Panie Piotrze,
Piszę do Pana w imieniu „Ship of Fools” - nieoficjalnego forum Petera Hammilla i grupy Van der Graaf Generator zrzeszającego polskich fanów tego artysty. Forum powstało w 2007 roku i jego głównym celem jest propagowanie muzyki Hammilla oraz dogłębne poznanie niesamowitej twórczości tego Artysty. Jako że Peter występował w naszym kraju już wielokrotnie, po raz ostatni wraz z VdGG 5 lat temu, chcielibyśmy wysunąć propozycję sprowadzenia Hammilla do Polski raz jeszcze - czy to na występ solowy, czy też wraz z zespołem.
Nie ukrywamy, iż właśnie koncert solowy byłby najlepszym rozwiązaniem - także pod względem logistycznym (można wynająć małą salę np. w klubie Palladium w Warszawie lub w Akademii Muzycznej na Okólniku) – koszty na pewno nie byłyby duże. Poza tym na swoje solowe występy Peter jeździ zwykle jedynie z nagłośnieniowcem, więc nie trzeba by było opłacać reszty zespołu, dodatkowego sprzętu, itp. Jeśli chodzi o frekwencję jesteśmy pewni, iż na taki koncert przybyłoby wiele osób z całej Polski lub nawet z zagranicy - około 100-150 biletów na pewno udałoby się sprzedać. Utworzyliśmy już specjalną grupę na Facebooku, której celem jest zgromadzenie jak największej liczby fanów chcących poprzeć taką inicjatywę.
Zwracamy się do Pana (jako właściciela wydawnictwa RockSerwis) z wiarą, że jest Pan w stanie coś zrobić w tej sprawie i byłoby możliwe zaproszenie Petera Hammilla do Polski, jeśli nie w tym roku, to może w przyszłym.
Z poważaniem
(w imieniu załogi „Ship of Fools”)
Sebastian Winter