Mnie właśnie klawisze kojarzą się z ELP i ta cała ogólna psychodeliczna atmosfera (bo wokal oczywiście przebija wszystko).
Psychodeliczna atmosfera tak....ale ELP w ogole mi sie nie kojarzy z psychdelią akurat.
Już bardziej Nice, troche Floyd, może wczesny Soft Machine ale ELP jakoś nie. Ale każdy to jakoś tam słyszy po swojemu...
Mało sie mówi o Aerosol Grey Machine, ja napewno to zmienie 
Zrób może ankietę na temat ulubionego utworu z "Aerosola..."; wtedy jakaś dyskusja się rozwinąć powinna.
Po pierwsze nie umiem robic takich ankiet, po drugie zazwyczaj nie biore w nich udziału.

Ale temat możnaby załozyć, owszem.
Postaram sie na pewno napisac wkrótce recenzje tej świetnej płyty- ku pokrzepieniu

Bardzo za to lubie robić rankingi, układać listy, przychodzi mi to z łatwoscia i przyjemnoscią.
Chciałbym zaproponowac tutaj taki dosć ciekawy ranking na najlepszy utwór VDGG, który sprawdził sie na forum Beatlesów, a potem na jeszcze innym.
Potrzebni są tylko checi i sami chetni, minimum 10 bo z mniejszą iloscia to nie ma sensu.
Cała zabawa polega na ocenieniu wszystkich utworów zespołu w skali 1-10 (bardzo subiektywnie, ale dość surowo by zapełnic wszystkie 10 stopni punktacji). Ocenia sie kolejkami, na końcu robi podsumowanie wyłaniajac średnie utworów z czego powstaje lista.
Sa chętni?