Nie samą muzyką człowiek żyje - co czytam

Zaczęty przez ceizurac, 27 Styczeń 2008, 20:40:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sebastian Winter

Dawid Kain - Zaplecza - "Coś dziwnego i niepokojącego kryje się pod powierzchnią naszego świata. O tym, jak cienka granica dzieli pojęte od niepojętego, Dawid przekonał się już jako sześciolatek, gdy zgubił się w galerii handlowej i trafiwszy na Zaplecza rzeczywistości, stanął oko w oko z czystym przerażeniem. To traumatyczne doświadczenie prześladowało go potem na drodze do dorosłości, nie dając spokoju tak w snach, jak i na jawie. Próbował zapomnieć o tamtym miejscu, nie wiedział jednak, że ono wcale nie zamierza zapomnieć o nim. Teraz Dawid ma dwadzieścia cztery lata i musi wrócić na Zaplecza, nim te pochłoną wszystko, na czym mu zależy"

Bardzo dobre współczesne weird fiction - polecam Tercero i Ceizuracowi chyba też
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

dzisiaj w Empiku widziałem przepiękne albumowe wydanie książki : Depeche Mode - Live  opisującej wszystkie trasy koncertowe zespołu, z mnóstwem zdjęć i mało znanych ciekawostek- ktoś już to czytał? ma? może Łukasz albo Ceizurac?
I am my own direction?

LukaszS

Cytat: Sebastian Winter w 06 Listopad 2025, 18:28:27dzisiaj w Empiku widziałem przepiękne albumowe wydanie książki : Depeche Mode - Live  opisującej wszystkie trasy koncertowe zespołu, z mnóstwem zdjęć i mało znanych ciekawostek- ktoś już to czytał? ma? może Łukasz albo Ceizurac?

Mam
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

ceizurac

Cytat: Sebastian Winter w 06 Listopad 2025, 18:28:27dzisiaj w Empiku widziałem przepiękne albumowe wydanie książki : Depeche Mode - Live  opisującej wszystkie trasy koncertowe zespołu, z mnóstwem zdjęć i mało znanych ciekawostek- ktoś już to czytał? ma? może Łukasz albo Ceizurac?

Widziałem ją. Bardzo fajna.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Sebastian Winter

dużo ciekawych rzeczy można przeczytać w najnowszym numerze Teraz Rocka- m.in obszerny wywiad z Mariuszem Dudą, no i jest wkładka o jednym z najważniejszych przedstawicieli rocka gotyckiego czyli grupie Fields Of The Nephilim
I am my own direction?