Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Filmy, filmy...

Zaczęty przez ceizurac, 10 Luty 2008, 21:02:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tyrystor

Uwielbiam Only Lovers Left Alive! Te krwawe lody na patyku, mniam.  Plus, gdyby wampirzyca Tilda Swinton chciała wypić moją krew, proszę bardzo  ;)
It's crazy to exist.

Sebastian Winter

Cytat: Tyrystor w 18 Lipiec 2021, 12:00:25
Uwielbiam Only Lovers Left Alive! Te krwawe lody na patyku, mniam.  Plus, gdyby wampirzyca Tilda Swinton chciała wypić moją krew, proszę bardzo  ;)

a propos lodów:

https://www.youtube.com/watch?v=weEo88cT2C4 - genialna scena

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

wczoraj wieczorem odświeżyłem sobie inny film Jima Jarmuscha - " Night on Earth" (1991)  z genialnym Robert Benignim w jednym z epizodów- polecam jak ktoś nie zna tego dzieła
I am my own direction?

Tyrystor

W zeszłą niedzielę we wrocławskich Nowych Horyzontach odbył się mały Avant Art Festival. Cztery dokumenty o awangardzie. Niestety mogłem obejrzeć tylko jeden, gdyż mieszkam 87 kilometrów kolejowych od Wrocławia, a ostatni pociąg w stronę domu odjeżdża 21:32. Ten jeden to było: Other, Like Me: Oral History of COUM Transmissions and Throbbing Gristle. Znałem oczywiście tę historię, jednak chętnie dowiedziałem się więcej, zwłaszcza z ust elokwentnej Cosey Fanni Tutti.

I chyba muszę posłuchać trochę nagrań duetu Chris & Cosey, bo w przeciwieństwie do TG nie znam. Tzn. nic poza Sweet Surprise.
It's crazy to exist.

Sebastian Winter

poniżej zwiastun dzieła który może być moim ulubionym filmem tego roku- swoją drogą ciekawe iż premierę będzie mieć 24 grudnia czyli w 25 rocznicę śmierci Tomasza Beksińskiego- przypadek? nie sądzę  :[

https://www.youtube.com/watch?v=b59rxDB_JRg

I am my own direction?

Sylvie

Epicki fragment ;-)

A werewolf transformation scene for the ages from an obscure 1987 horror flick from Thailand fittingly entitled Werewolf ('มนุษย์หมาป่า'). An American Werewolf in London has nothing on this.

Something makes me nervous,
something makes me twitch...

Sebastian Winter

Cytat: Sylvie w 25 Lipiec 2024, 17:36:59Epicki fragment ;-)

A werewolf transformation scene for the ages from an obscure 1987 horror flick from Thailand fittingly entitled Werewolf ('มนุษย์หมาป่า'). An American Werewolf in London has nothing on this.

dobre [ok] :P
I am my own direction?

Sebastian Winter

drugi zwiastun prawdopodobnie mojego ulubionego filmu tego roku- wszystkie wampiry powinny obowiązkowo udać się do kin  :[  :[  :[

I am my own direction?