Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

trochę folku na wieczór- Mike Heron i Smiling Men with Bad Reputations (1971) - czyli znakomity debiut solowy lidera grupy The Incredible String Band
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Tercero

John Greaves - Chansons

Bardzo ładna muzyka czerpiąca z francuskiej muzyki kabaretowej, miejskiego folku, awangardy i innych. Piosenki.
...where I trade cigarettes in return for songs

Sebastian Winter

u mnie R.E.M i ich chyba najciekawsze dokonanie z lat 80-tych czyli Document [ok]
I am my own direction?

Sebastian Winter

David Sylvian - When Loud Weather Buffeted Naoshima -świetny, mroczny ambient [ok]
I am my own direction?

Tercero

This Mortal Coil - It'll End In Tears

Polset

Geof Mann Band - "Loud Symbols" Jedno z wielu wcieleń Mistrza znanego szerszej publiczności z zespołu Twelfth Night [ok]
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Tercero

Mekanik Kommando - The Castle Of Fair Welcome
1988

Holenderski New Wave z ambientowym klimatem. Bardzo lubię.

Sebastian Winter

Anthony Phillips - Wise After the Event- drugi solowy album byłego gitarzysty Genesis wydany w 1978 roku- dla fanów wczesnego oblicza tej grupy rzecz obowiązkowa
I am my own direction?

Sebastian Winter

John Coltrane - Impressions
I am my own direction?

Sebastian Winter

Sparks i A Steady Drip Drip Drip - jakby nie patrzeć moja jak na razie ulubiona płyta tego roku
I am my own direction?

Tercero

The Use Of Ashes - White Nights 2: Glowing Lights

Bardzo lubię
Cudowna płyta. Down-tempo, dark post-folk, new wave nasączone psychodelią. Wszystko spojone niewyczuwalną elektroniką.

Zespół zaczerpnął nazwę z płyty "The Use Of Ashes" Pearls Before Swine i też po części zainspirowany zespołem Popol Vuh. Słyszałem tylko 4 wspaniałe płyty tego zespołu, bo ciężko dostać oryginale CD; są dosyć drogie i rzadkie. Jakby ktoś miał coś w mp3...to...

Sebastian Winter

The Mars Volta - Frances the Mute - czyli znakomity drugi album zespołu- bardzo rozimprowizowany z wieloma odniesieniami do klasyki jazzu i fusion [ok]
I am my own direction?

Sebastian Winter

Aviv Geffen - Aviv Geffen (2009) - czyli anglojęzyczny debiut izraelskiego muzyka znanego ze współpracy ze Steven Wilsonem w formacji Blackfield- płyta może nie dorównuje pierwszym dwóm albumom wspomnianej grupy jednak i wstydu Avivowi nie przynosi: w mniejszym czy większym stopniu jest tutaj wszystko co przesądziło o sukcesie płyt Blackfield I i II- takie nagrania jak na przykład It Was Meant to Be a Love Song czy też poruszające October i Berlin zostają w głowie na dlugo po wysłuchaniu tego wydawnictwa- polecam, bo to naprawdę dobra pop rockowa płyta
I am my own direction?

Tercero

This Mortal Coil - Blood