Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hajduk

Cytat: ceizurac w 08 Listopad 2019, 18:08:35
Cytat: Polset w 08 Listopad 2019, 17:37:23
Cytat: ceizurac w 08 Listopad 2019, 14:04:18
Killing Joke "Night Time" - post-punk, industrial, gothic rock, new wave; 1985 - dobre bardzo.

Lubię bardzo tę płytę :) Kultowy przebój "Love Like Blood" się tam znajduje. Jegi brzmienie i sukces miały wilki wpływ na następny album zespołu "Brighter Than a Thousand Suns"-Mój ulubiony tej grupy :)

A to też się z nim muszę zapoznać. A wracając do "Night Time" momentami myślałem, że słucham The Cure.

Moim zdaniem nawet "Outside The Gate" z 1988 roku (ekspeyment flirtu z popem) jest ciekawa.

Sebastian Winter

Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways - wersja podwójna zremasterowana- na dodatkowym cd m.in ponad 16 minutowa wersja Moonloop [ok]
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

Collage - Moonshine- w tym roku mija 25 lat od premiery najlepszej polskiej płyty neo-progresywnej z lat 90-tych
I am my own direction?

Polset

Cytat: Hajduk w 08 Listopad 2019, 20:20:34
Cytat: ceizurac w 08 Listopad 2019, 18:08:35
Cytat: Polset w 08 Listopad 2019, 17:37:23
Cytat: ceizurac w 08 Listopad 2019, 14:04:18
Killing Joke "Night Time" - post-punk, industrial, gothic rock, new wave; 1985 - dobre bardzo.

Lubię bardzo tę płytę :) Kultowy przebój "Love Like Blood" się tam znajduje. Jegi brzmienie i sukces miały wilki wpływ na następny album zespołu "Brighter Than a Thousand Suns"-Mój ulubiony tej grupy :)

A to też się z nim muszę zapoznać. A wracając do "Night Time" momentami myślałem, że słucham The Cure.

Moim zdaniem nawet "Outside The Gate" z 1988 roku (ekspeyment flirtu z popem) jest ciekawa.

Dla mnie to wybitna płyta. Nie słyszę na niej muzyki pop To raczej eksperyment z brzmieniami symfoniczno-Art Rockowymi. Zwłaszcza w nagraniu tytułowym. Wielu fanów jej nie lubi ,bo KJ przyzwyczaił ich do innego grania.   
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

David Cross and David Jackson: Another Day - świetny album- szkoda ze poznałem go dopiero w tym roku bo z pewnością byłby wysoko na mojej liście ulubionych albumów w 2018
I am my own direction?

Tercero

Chumbawamba - Never Mind The Ballots
1987

Druga płyta, równie dobra jak pierwsza, kolejne już takie nie będą.
Polecam jak ktoś nie zna.
...where I trade cigarettes in return for songs

Tercero

Chumbawamba - Pictures of Starving Children Sell Records: Starvation, Charity and Rock & Roll - Lies & Traditions
1986

Debiut. Anarcho-pop, post-punk. Bardzo dobre. Polecam jak ktoś nie zna.

Tercero

Colin Newman - Provisionally Entitled the Singing Fish / Not To
1988

Sebastian Winter

Cytat: tercero w 09 Listopad 2019, 14:03:23
Chumbawamba - Pictures of Starving Children Sell Records: Starvation, Charity and Rock & Roll - Lies & Traditions
1986

Chumbawamby to ja znam tylko Tubthumping - pod koniec lat 90-tych to wielki przebój był :)

u mnie Killing Joke i Killing Joke - płyta z 2003 roku- na perkusji zagrał tutaj Dave Grohl znany z Nirvany - fajny metalowy industrial- dla fanów takich klimatów rzecz obowiązkowa
I am my own direction?

Tercero

Cytat: Sebastian Winter w 09 Listopad 2019, 17:00:44
Cytat: tercero w 09 Listopad 2019, 14:03:23
1986

Chumbawamby to ja znam tylko Tubthumping - pod koniec lat 90-tych to wielki przebój był :)

Ten zespół miał tylko dwie dobre płyty - pierwsza i druga. Nie podobają mi się ich późniejsze dokonania, weszli w komercje z której wcześniej szydzili. Ten wielki przebój na FIFA World Cup w latach 90-tych, to już tylko jakiś łabędzi śpiew, który mi się z resztą nie podoba. Co ciekawe, usłyszałem go wtedy w markecie i rozpoznałem, że to Chumba... a raczej to, co z niej zostało. Potem się dowiedziałem, że sławni się stali, ale już mnie nie interesowali.

U mnie
Oto - Purge An Urge
1986

Polecam.

Sebastian Winter

U mnie elektronicznie czyli Vangelis i Spiral - jedną z moich ulubionych płyt słynnego Greka
I am my own direction?

Tercero

Pere Ubu - The Modern Dance

Jedna z ich najlepszych.

Sebastian Winter

Cytat: tercero w 09 Listopad 2019, 18:36:13
Pere Ubu - The Modern Dance

Jedna z ich najlepszych.

potwierdzam

u mnie klasycznie i psychodelicznie: The Nice i The Thoughts of Emerlist Davjack
I am my own direction?