Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tercero

VDGG - World Records

Meurglys III !!!! mój ulubiony
...where I trade cigarettes in return for songs

Sebastian Winter

a u mnie tez VDGG- tym razem Present- jednak słucham tylko płyty "piosenkowej"
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

dla odmiany coś lżejszego: Roxy Music - Manifesto
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

ceizurac

Blancmange "Semi Detached" - wspaniałe! Jakbym słuchał jakiejś wykopanej z odmętów starego strychu nieznanej płyty Kraftwerk/OMD.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Sebastian Winter

Cytat: ceizurac w 11 Październik 2019, 20:13:55
Blancmange "Semi Detached" - wspaniałe! Jakbym słuchał jakiejś wykopanej z odmętów starego strychu nieznanej płyty Kraftwerk/OMD.

w takim razie sprawdze to niezwlocznie

u mnie też elektronika tylko trochę inna : Tangerine Dream - Soundmill Navigator - czyli zaginiony album zespołu z 1976 roku- nagrany w klasycznym składzie Froese/Franke/Baumann- wydany dopiero w 2000 roku
I am my own direction?

Polset

A u mnie rock-ambientowo :) Marc Catley i Geoff Mann -:The Off The End Of The Pier Show" Myślę ze przed laty pisałem o tej płycie
Klimaty jak z wczesnego Oldfielda w stylu "Ommadown" i trochę klimatu w stylu Frippertronics. Choć nie twierdzę że takiej techniki używano. Polecam, w szczególności    Tercero i Winterowi :)

I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 11 Październik 2019, 20:31:04
Cytat: ceizurac w 11 Październik 2019, 20:13:55

w takim razie sprawdze to niezwlocznie

u mnie też elektronika tylko trochę inna : Tangerine Dream - Soundmill Navigator - czyli zaginiony album zespołu z 1976 roku- nagrany w klasycznym składzie Froese/Franke/Baumann- wydany dopiero w 2000 roku

Znam ich płyte "Happy Families" i nie przypadła mi do gustu. Ale tez sprawdzę
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Tercero

Cytat: Polset w 11 Październik 2019, 21:52:22
A u mnie rock-ambientowo :) Marc Catley i Geoff Mann -:The Off The End Of The Pier Show" Myślę ze przed laty pisałem o tej płycie
Klimaty jak z wczesnego Oldfielda w stylu "Ommadown" i trochę klimatu w stylu Frippertronics. Choć nie twierdzę że takiej techniki używano. Polecam, w szczególności    Tercero i Winterowi :)

Sprawdzę.

U mnie
S.Brown & L.Reininger - Flower Songs
...where I trade cigarettes in return for songs

LenoreLazuli

VDGG - A Grounding In Numbers
Uneindeutig
Für immer: Neu

LenoreLazuli

VDGG - Trisector
Odświeżam sobie twory z tego tysiąclecia. Zapomniałam już jak przeciętną płytą wydaje mi się GiN. Dotarłam do archiwalnych dyskusji na ten temat i cóż, nie dziwie się że było gorąco :D Połowę płyty ledwo mogę wytrzymać. Za to Trisectora zawsze słucha się przyjemnie. Do Not Disturb uwielbiam a reszty z XXI jeszcze nie słuchałam.
Uneindeutig

Sebastian Winter

U mnie jazzowo czyli Miles im the sky Davisa
I am my own direction?

LenoreLazuli

Uneindeutig

LenoreLazuli

VDGG - Aerosol Grey Machine. Będę powtarzać do śmierci, że kocham ten album niemniej niż ich "dojrzałe" twory
Uneindeutig

Sebastian Winter

Blancmange - Semi Detached - rzeczywiście bardzo kraftwerkowa jest ta plyta- polecam Polsetowi [ok]
I am my own direction?