Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebastian Winter

Freddie Hubbard-  Goin' Up - w składzie miedzy innymi McCoy Tyner znany z zespolu Johna Coltrane'a
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Talk Talk - The Colour of Spring-  znakomity prawdziwie klasyczny album- chwilami kojarzy mi się z Kind of Blue Milesa, głównie z powodu swojej pozaczasowości- tak jakby ta muzyka powstała poza kontinuum czasoprzestrzennym gdzieś w innym wymiarze i przeniesona została na nasza planete :)
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 22 Marzec 2019, 14:23:21
Cytat: Hajduk w 22 Marzec 2019, 10:02:37
Cytat: Jurski w 22 Marzec 2019, 08:47:56
Niemen - czerwony. Nie wiem jak to jest, ale przez lata ta płyta mi jakoś umykała. Niedoceniałem jej. Ostatnio nie mogę się jednak oderwać. Porywające granie, świetne kompozycje no i niepowtarzalny Czesław. Trafia w mój gust o wiele celniej niż np. Enigmatic.

Przy okazji pytanie do Hajduka - co dalej ze wznowieniami na CD? Jest jeszcze jakaś szansa na Aerolit czy Idee Fix?
Jest szansa na Aerolit. Pracuję nad tym. Tylko proszę o nie kolportowanie dalej tej informacji na razie.

bardzo dobra wiadomośc- Aerolit to chyba moja ulubiona płyta Niemena obok Marionetek [ok]

Ciekawy jestem jak będzie brzmieć. Wydane z 1994 brzmi koszmarnie,to z box'u "Od początku" już znacznie lepiej. 
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Tercero

Madden And Harris - Fools Paradise
1975

delikatny prog-psych australijski
...where I trade cigarettes in return for songs

Jurski

Cytat: Sebastian Winter w 22 Marzec 2019, 14:23:21
Cytat: Hajduk w 22 Marzec 2019, 10:02:37
Cytat: Jurski w 22 Marzec 2019, 08:47:56
Niemen - czerwony. Nie wiem jak to jest, ale przez lata ta płyta mi jakoś umykała. Niedoceniałem jej. Ostatnio nie mogę się jednak oderwać. Porywające granie, świetne kompozycje no i niepowtarzalny Czesław. Trafia w mój gust o wiele celniej niż np. Enigmatic.

Przy okazji pytanie do Hajduka - co dalej ze wznowieniami na CD? Jest jeszcze jakaś szansa na Aerolit czy Idee Fix?
Jest szansa na Aerolit. Pracuję nad tym. Tylko proszę o nie kolportowanie dalej tej informacji na razie.

bardzo dobra wiadomośc- Aerolit to chyba moja ulubiona płyta Niemena obok Marionetek [ok]

podobnie było u mnie, ale teraz Czerwony namieszał :)
Hajduku - trzymam kciuki - to świetna wiadomość. Bałem się, ze już dawno "po ptakach".

Tercero

Jackson Heights - Ragamuffin's Fool
1972

Sebastian Winter

Deine Lakaien - 20 Years of Electronic Avantgarde
I am my own direction?

Tercero

Robert Wyatt - MW pour Robert Wyatt
2002

Różni wykonawcy i utwory Wyatt'a, on też się czasami pojawia.
Ciekawa płyta.

Tercero

Lindsay Cooper - The Small Screen. Music For Television 
1984

Sebastian Winter

u mnie klasycznie: Peter Hammill - Fool's mate z remastera
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

Polset

Peter Hammill - Brighton Garden Center 02.13.1988
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

ELP i Tarkus - od lat tytułowa suita ma na mnie przedziwny, nieco hipnotyzujący wpływ [ok] kto wie czy to nie jest ich najlepsza płyta choć chyba jednak Obrazki z Wystawy są nieco ciekawsze
I am my own direction?

Tercero

Robert Wyatt - Nothing Can Stop Us

Sebastian Winter

ELP - Obrazki z Wystawy
I am my own direction?