Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

ceizurac

Cream "Fresh Cream".
Gov't Mule "Gov't Mule".
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Sebastian Winter

Cytat: ceizurac w 09 Luty 2017, 16:22:21
Willie Dixon "Willie's Blues" - proste jest piękne; klasyczny blues - nieskomplikowany, konkretny.

udało mi sie wreszcie trafić w Ceizuracowy gust ;D [ok]

u mnie klasycznie czyli Genesis i Wind and Wuthering - czyli jesienna płyta dobrze sprawdzająca się też zimą
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Primal Scream - Screamadelica [ok] - jak sobie słucham tej płyty to wydaję mi się iż lata 90-te to nie był wcale taki zły okres jak niektórzy mowią
I am my own direction?

Sebastian Winter

Willie Dixon - Songs of Memphis Slim and "Wee Willie" Dixon  - czyli korzenny amerykański blues w najlepszym wydaniu
I am my own direction?

Polset

Cytat: Hajduk w 09 Luty 2017, 11:14:56
Cytat: Polset w 09 Luty 2017, 04:23:21
David Bowie "Blackstar" Wreszcie z oryginalne płyty. Mił rację kolega Winter-przepięknie wydana płyta [ok] Kupiłem dziś w Biedronce za jedyna 19,99 :) Wierzcie mnie,wszystkie znaki na niebie i ziemi wzskauja że to oryginał :)
To oryginał.

Kiedyś kupiłem kilka płyt w biedronce i sposób wydrukowania okładek,jakość drugu na CD i informacja  w kodach tłoczni że tłoczyła ja tłocznia "Takt" (a na okładce napis "Made in Germany") wzbudziły mój niepokój i zlośc że kupiłem piraty. Do dis ta te CD traktuję.
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

ceizurac

Cytat: Sebastian Winter w 09 Luty 2017, 18:40:42
Cytat: ceizurac w 09 Luty 2017, 16:22:21
Willie Dixon "Willie's Blues" - proste jest piękne; klasyczny blues - nieskomplikowany, konkretny.

udało mi sie wreszcie trafić w Ceizuracowy gust ;D [ok]

W końcu trafiłeś Wampirze; ale bluesa (dobrego, klasycznego) nigdy za wiele.

U mnie dziś:
ELP "Trilogy".
Gnidrolog "Lady Lake".
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Tercero

Tangerine Dream - Alpha Centauri
1971

Druga ich płyta. Z winyla słucham - nigdy nie wiem, która to jest strona A bo płyty rozróżniam. 
Muszę zawsze sprawdzać  matryce :-X
...where I trade cigarettes in return for songs

Hajduk

Cytat: Polset w 09 Luty 2017, 23:26:40
David Bowie "Blackstar" Wreszcie z oryginalne płyty. Mił rację kolega Winter-przepięknie wydana płyta [ok] Kupiłem dziś w Biedronce za jedyna 19,99 :) Wierzcie mnie,wszystkie znaki na niebie i ziemi wzskauja że to oryginał :)
To oryginał.

Kiedyś kupiłem kilka płyt w biedronce i sposób wydrukowania okładek,jakość drugu na CD i informacja  w kodach tłoczni że tłoczyła ja tłocznia "Takt" (a na okładce napis "Made in Germany") wzbudziły mój niepokój i zlośc że kupiłem piraty. Do dis ta te CD traktuję.

Coraz więcej zachodnich wytwórni tłoczy płyty w Polsce (m.in. w Takcie). Zdziwilibyście się jakie... Na przykład boksy King Crimson "Starless", "Road To Red", "THRAK BOX", Ricka Wakemana...

Tercero

Winyl.

Polset

Cytat: Hajduk w 10 Luty 2017, 13:53:52
Cytat: Polset w 09 Luty 2017, 23:26:40
To oryginał.

Coraz więcej zachodnich wytwórni tłoczy płyty w Polsce (m.in. w Takcie). Zdziwilibyście się jakie... Na przykład boksy King Crimson "Starless", "Road To Red", "THRAK BOX", Ricka Wakemana...

Jedynak fakt ze tyle okładki powinny mieć takie przerwy\dziurki na zgięciach a te ich nie maja,oraz info "CD is manifactured by PolyGram in Hanover,West Germany" mnie niepokoją. O błędach w opisie na CD już nie wspomnę 
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Tercero

Daaaawno nie słuchany.
Winyl.

Sebastian Winter

Nick Cave and the Bad Seeds - Push the sky away [ok] - po wydaniu w latach 2003-2008 kilku przeciętnych płyt ten album jest powrotem Cave'a do wielkiej formy
I am my own direction?

Tercero

Teraz...

Sebastian Winter

Peter Hammill - The Noise- czyli po dziś dzień ostatni prawdziwie rockowy album Hammilla- ciekawe czy się jeszcze takich klimatów doczekamy na jakiejś płycie?
I am my own direction?

Sebastian Winter

Anekdoten - Until all the ghosts are gone - wspaniale brzmi ta płyta w dobrych słuchawkach
I am my own direction?