Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 11 Maj 2013, 20:49:07
Kamp! i Kamp! [ok] - jak Ceizurac słucha sobie Prince'a to ja sobie mogę posłuchać Kampa- swoją droga to bardzo dobra plyta

Co to jest ?
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 11 Maj 2013, 20:51:12
Kamp! i Kamp! [ok] - jak Ceizurac słucha sobie Prince'a to ja sobie mogę posłuchać Kampa- swoją droga to bardzo dobra plyta

Co to jest ?

to jest grupa z łodzi wykonująca współczesny synthpop odwołujący sie bardzo do klasyki lat 80-tych głównie ( pod względem muzycznym ) do Chłopców z Zoologicznego. Mnie sie podoba :)
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 11 Maj 2013, 21:08:18

Co to jest ?

to jest grupa z łodzi wykonująca współczesny synthpop odwołujący sie bardzo do klasyki lat 80-tych głównie ( pod względem muzycznym ) do Chłopców z Zoologicznego. Mnie sie podoba :)

Słucham z YT 1 utworu "Cairo" Zbyt popowe jak nawet jak dla mnie. Klubowo brzmi strasznie 
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 11 Maj 2013, 22:27:36
Cytat: Sebastian Winter w 11 Maj 2013, 21:08:18

Co to jest ?

Słucham z YT 1 utworu "Cairo" Zbyt popowe jak nawet jak dla mnie. Klubowo brzmi strasznie 

no bo to jest takie troche klubowe- mnie się podoba, choć zachwycony tym nie jestem- ot tak można sobie posłuchać :)
I am my own direction?

Sebastian Winter

Peter Hammill i Offensichtlich Goldfisch - spiewać po niemiecku to jednak Hammill nie potrafi :)
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 11 Maj 2013, 23:01:30
Peter Hammill i Offensichtlich Goldfisch - spiewać po niemiecku to jednak Hammill nie potrafi :)

Jedyna płyta Hammill której nie znoszę i nie chcę mieć

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 11 Maj 2013, 23:59:27
Cytat: Sebastian Winter w 11 Maj 2013, 23:01:30

Jedyna płyta Hammill której nie znoszę i nie chcę mieć

no nie jest to dobra płyta- słucham jej tylko raz na rok/na kilka lat i jakoś mi się do niej nie tęskni pozniej :)
I am my own direction?

Tyrystor

Pink Floyd - Meddle. Tak się składa, że jestem w trakcie czytania Solaris i muszę przyznać, że Echoes całkiem intrygująco mi się skomponowało z dziełem Lema.  :)
It's crazy to exist.

Hajduk

Cytat: Tyrystor w 12 Maj 2013, 10:28:28
Pink Floyd - Meddle. Tak się składa, że jestem w trakcie czytania Solaris i muszę przyznać, że Echoes całkiem intrygująco mi się skomponowało z dziełem Lema.  :)
Zabawne. Ja po raz pierwszy słyszałem "The Piper At The Gates Of Dawn" czytając "Miasto i gwiazdy" Arthura C. Clarke'a. I podróż głównego bohatera do granic miasta "intrygująco dobrze skomponowała się" z "Interstellar Overdrive".

Jurski

The Cure "Wish" i "Bloodflowers" - obie na niewiarygodnie wysokim poziomie. Na pierwszej jest takie nasycenie wspaniałych melodii, że można obdzielić tym kilka albumów.

LukaszS

Vdgg kawasaki 23.08.2012
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

Paul Banks i Banks [ok] - dobra mroczna muzyka w sam raz na deszcz za oknem
I am my own direction?

Polset

APP "Eve" z płyty winylowej. Z boxsu zwierającego  płyty od "I robot" do "Turn of A friendy Card"

Polset

DM-"Delta Machine" wspaniała płyta [ok]

Tyrystor

Ten Years After - BBC Sessions 1967-1968. Nawet fajniejsze od analogicznych sesji Creamów  :D
It's crazy to exist.