Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ceizurac

Cytat: Jurski w 15 Maj 2012, 13:32:26
Cytat: ceizurac w 15 Maj 2012, 10:05:21
Cytat: Polset w 15 Maj 2012, 10:01:50
Cytat: ceizurac w 15 Maj 2012, 09:29:15
Camel (Camel) - nie powiem, by mnie ta muzyka jakoś specjalnie ruszała; tak se powoli leci i leci (a właściwie idzie jak wielbłąd po pustyni...  :D)

Ceizuracu! Wsiać tak jak Ja na karuzelę! [ok]- To jest posłuchaj "Fragile" by Yes

Znam "Fragile" by Yes. Przyjemna muzyka, nie powiem; trochę żywsza niż Camel.

Pierwszy Camel, to taki raczej słaby Camel IMO. Fragile to inna liga. Ja sobie zapuszczam Budgie "Never Turn Your Back To A Friend"

Nie twierdzę, że to zła płyta; raczej, że jest taka jakaś senna; organy i gitarki spoko, no a śpiewających wokalistów kilku przypomina mi kilku wokalistów Pink Floyd.  :D
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

LukaszS

There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

ceizurac

Po 11 godzinach w robocie jeszcze chciało mi się słuchać Johna Coltrane'a "Ascension" - to jedna z najtrudniejszych płyt jakie moje uszy słyszały; wytrwałem.

it's time to let go.

Hajduk

Cytat: ceizurac w 15 Maj 2012, 22:16:53
Po 11 godzinach w robocie jeszcze chciało mi się słuchać Johna Coltrane'a "Ascension" - to jedna z najtrudniejszych płyt jakie moje uszy słyszały; wytrwałem.
Gratuluję! Wiekszym wyczynem może być jedynie wysłuchanie po jedenastu godzinach w pracy obu "edycji" "Ascension" i całości "One Too Many Salty Swifts And Not Goodbye" Cecila Taylora.  Swoją drogą mocno polecam zarówno "Ascension" Coltrane'a jak i "Salty Swift" Cecil Taylor Unit.

Polset

Cytat: Hajduk w 15 Maj 2012, 22:25:49
Gratuluję! Wiekszym wyczynem może być jedynie wysłuchanie po jedenastu godzinach w pracy obu "edycji" "Ascension" i całości "One Too Many Salty Swifts And Not Goodbye" Cecila Taylora.  Swoją drogą mocno polecam zarówno "Ascension" Coltrane'a jak i "Salty Swift" Cecil Taylor Unit.

Znam "Ascension" i gratuluję :)
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Polset

Peter Hammill - That Wasn't What I Said (Milano 13-05-2012)
Wykonanie znacznie lepsze niż na płycie! [ok]
Wersja studyjna jest słaba przy tym!

http://www.youtube.com/watch?v=_R3IYPE_0RI
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Jurski

Blue Effect (Modry Efekt) - różności. I tak sobie myślę, że się wybiorę na koncert do sąsiadów, bo właśnie rusza trasa: http://www.blueeffect.cz/koncerty/

Jurski

Focus "Moving Waves" i "Hamburger Concerto"

ceizurac

Cytat: Polset w 15 Maj 2012, 22:46:44
Cytat: Hajduk w 15 Maj 2012, 22:25:49

Znam "Ascension" i gratuluję :)

Jechałem w autobusie, muzyka "na full" z ipoda. "Dziwne" spojrzenia pasażerów. Sukces, że mnie nie wywalili.  :D

it's time to let go.

Polset

Camel-"Stationary Traveller" Jedna z najlepszych płyta lat 80-tych -Wielkie dzieło! [ok]

LukaszS

Camel Never Let Go - koncertówka
There is so much sorrow in the world,
there is so much emptiness and heartbreak and pain.
Somewhere on the road we have all taken a wrong turn...
how can we build the right path again?

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 16 Maj 2012, 17:20:26
Camel-"Stationary Traveller" Jedna z najlepszych płyta lat 80-tych -Wielkie dzieło! [ok]

nie moge sie nie zgodzic- najlepsza plyta tego zespołu choć tak mało progresywna
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Oldfield i Platinum- super rzecz
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 16 Maj 2012, 22:40:17
Oldfield i Platinum- super rzecz

teraz Ja nie mogę sie nie zgodzić :) Masz oryginał? Ja mam HDCD z 2000 roku. Nigdy nie słyszałem jak brzmi stare wydanie.

Mazo

Trane w słuchawkach? To może teraz spróbujesz, ceizuraku, "Interstellar Space"? :D
- Well, young man, when you grow up, what do you want to be?
- Please, sir, if that's alright, I'd really rather like to learn, how to be me.