Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sebastian Winter

Elizium to z kolei moja ukochana płyta gotycka wszechczasów- wspaniały nastrój a do tego genialne teksty McCoya. Idealne do słuchania w nocy
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

SoM i Vision thing [ok]- bardzo dobra rzecz choć z gotykiem ( może poza Ribbons) niewiele ma wspólnego
I am my own direction?

ceizurac

Cytat: Sebastian Winter w 09 Styczeń 2013, 11:08:10
Elizium to z kolei moja ukochana płyta gotycka wszechczasów- wspaniały nastrój a do tego genialne teksty McCoya. Idealne do słuchania w nocy

"Elizium" akurat znam. Mam oryginał nawet (uchował się). Ale rzadko słucham. Trzeba mieć nastrój. Dobra płyta.
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

ceizurac

Pet Shop Boys - "wydłużone remixy" z pierwszych 4 albumów zespołu.

it's time to let go.

Jurski

Sebastian Winter

Bowie i Low [ok]- strona druga tej plyty to ideał [ok]
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 09 Styczeń 2013, 19:48:25

Pierwsza też :)
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 09 Styczeń 2013, 20:37:33
Cytat: Sebastian Winter w 09 Styczeń 2013, 19:48:25

Pierwsza też :)

pierwsza też, jednak druga nieco bardziej
I am my own direction?

ceizurac

Sisters of Mercy "First and Last and Always" - więcej tu "zimnej/nowej fali" niż gotyku. Ale nadal mrok i smutek. I gdyby tak w niektórych kawałkach w miejsce głosu Eldrichta wstawić wokal Roberta Smitha, pewnie uznałbym, że to piosenka The Cure.

it's time to let go.

Sebastian Winter

Cytat: ceizurac w 10 Styczeń 2013, 09:11:26
Sisters of Mercy "First and Last and Always" - więcej tu "zimnej/nowej fali" niż gotyku. Ale nadal mrok i smutek. I gdyby tak w niektórych kawałkach w miejsce głosu Eldrichta wstawić wokal Roberta Smitha, pewnie uznałbym, że to piosenka The Cure.

a ja zawsze uważałem ze First... jest o wiele bardziej gotycki od Floodland którego gotyckości odmawiał sam Eldricht. Ciekawi mnie też twoje porównanie do The cure- ja tam wpływów zespołu Roberta Smitha w ogóle nie słyszę, choć może sam klimat jest czasami nieco podobny. Tak czy inaczej to właśnie First a nie jak sie powszechnie uważa Bauhaus, na wiele lat zdefiniował klasyczny rock gotycki
I am my own direction?

Sebastian Winter

I am my own direction?

ceizurac

Cytat: Sebastian Winter w 10 Styczeń 2013, 13:08:13
a ja zawsze uważałem ze First... jest o wiele bardziej gotycki od Floodland którego gotyckości odmawiał sam Eldricht. Ciekawi mnie też twoje porównanie do The cure- ja tam wpływów zespołu Roberta Smitha w ogóle nie słyszę, choć może sam klimat jest czasami nieco podobny. Tak czy inaczej to właśnie First a nie jak sie powszechnie uważa Bauhaus, na wiele lat zdefiniował klasyczny rock gotycki

The Cure czuć na kilometr - perkusja, bas i cicha gitara. Jak posłucham jeszcze to napiszę o które kawałki mi idzie.

it's time to let go.

Polset

Cytat: Jurski w 09 Styczeń 2013, 08:54:28
Cytat: LukaszS w 08 Styczeń 2013, 21:13:16
Cytat: Sebastian Winter w 08 Styczeń 2013, 19:50:47
The Crazy World Of Arthur Brown i The Crazy World Of Arthur Brown  [ok] [ok] [ok]- zna ktoś na forum ten zespół? bardzo dobra psychodelia końca lat 60-tych- a poza tym na tej płycie znajduje sie genialne nagranie Fire dobrze znane chociazby z audycji Tomka Beksińskiego
znam

U mnie PH 10-06-1978 Quebec Late Show

Utworu Fire nie sposób nie znać. Rzeczywiście genialna rzecz. I te śmieszne fatałaszki AB :)

Też znam.
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Kogut

Sebastian Winter

Cytat: ceizurac w 10 Styczeń 2013, 13:26:57
Cytat: Sebastian Winter w 10 Styczeń 2013, 13:08:13

The Cure czuć na kilometr - perkusja, bas i cicha gitara. Jak posłucham jeszcze to napiszę o które kawałki mi idzie.

może rzeczywiście- ja jakoś nigdy tam The cure nie słyszalem - no może sekcja rytmiczna trochę i czasami gitara- nie zmienia to jednak mojego nastawienia do SoM- jako najwazniejszej i najbardziej wpływowej grupie gotyckiej wszechczasów- obok FOTN i Bauhaus
I am my own direction?