Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebastian Winter

Cytat: Polset w 12 Lipiec 2011, 10:53:34
Cytat: Sebastian Winter w 12 Lipiec 2011, 10:46:14
EN i Kollaps- Herr Szczesnyy nie lubi tej plyty a ja ją uwielbiam ;)

Proszę nie ujawniać tajemnicy państwowej  :police:
I ja nie jest Her  :D

;) ;) :D :D 8) 8) :P :P :P :P :P :P :P
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Polset

Cytat: Sebastian Winter w 12 Lipiec 2011, 10:59:52
Cytat: Polset w 12 Lipiec 2011, 10:53:34
Cytat: Sebastian Winter w 12 Lipiec 2011, 10:46:14
EN i Kollaps- Herr Szczesnyy nie lubi tej plyty a ja ją uwielbiam ;)

Proszę nie ujawniać tajemnicy państwowej  :police:
I ja nie jest Her  :D

;) ;) :D :D 8) 8) :P :P :P :P :P :P :P

Przemyślałem sprawę-To Tajemnica Poliszynela   :laugh:
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Polset

Lebowski-"Cinematic" Fajne granie ale nic co by się aż tak wyróżniało
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Polset

Conrad Schnitzler-"Electronegativity"

Sebastian Winter

I am my own direction?

Polset

Dzis dzień zakończę Conradem Schnitzlerem Teraz gra "Conal"

mahavishnu

Chick Corea - ,,Mad hutter''  (1978) - bajeczna muzyka o bajkowej tematyce. Moim zdaniem ostatni wielki ,,elektryczny '' album Corei , nagrany tuż po rozpadzie Return To Forever. Te pózniejsze Elektric Bandy to niestety taka elektryczna jazzowa popelina.

Area - ,,Crac'' (1974)  -  ależ fantastyczna , ognista muzyka , jeden z bardzo niewielu przykładów oryginalnej muzyki włoskiej  spod znaku rocka progresywnego. Choć Area to coś znacznie więcej niż tylko progressive , prawdziwy tygiel stylistyczny , przede wszystkim mnóstwo odniesień do jazzu. Ich albumy z lat 1973 - 1978 były wprost bezbłędne. Wokalista tego zespołu Demetrio Stratos to prawdziwa legenda włoskiej muzyki , oryginalny i radykalny , traktujący w sposób totalny swój głos (takie małe skojarzenia z Hammillem). Swego czasu nagrał nawet album  na głos solo (,,Cantare la voce'' - 1978) , myślę , że Peter także mógłby o tym pomyśleć , próby , które podejmował w tym względzie były bardzo zachęcające.

Sebastian Winter

I am my own direction?

Polset

Conrad Schnitzler-"Live Action" Wspaniały Krautrock!

mahavishnu

Allan Sorrenti - ,,Come un vecchio incensiere'' (1973) : mało znany album z kręgu włoskiego rocka progresywnego , okrasą jest 23 minutowa suita tytułowa z awangardowymi eksperymentami z głosem i intrygującymi inkrustacjami sytezatorowymi Francisa Monkmana. Gościnnie w dwóch utworach na flecie zagrał niejaki ... David Jackson.

Polset

Polset

Władysław Komendarek-"Kupcy czasu"

Jurski

Grobschnitt ze studia i live

mahavishnu

Mingo Lewis  -  ,,Flight never ending'' - 1976

Larry Young ,,Spaceball'' - 1976

Jurski