Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tercero

Loscil - Triple Point
2001

Muzyka elektroniczna, mój ulubiony rodzaj. Świetna płyta, polecam.
...where I trade cigarettes in return for songs

Sebastian Winter

Cytat: Tercero w 06 Grudzień 2024, 17:44:15Loscil - Triple Point
2001

Muzyka elektroniczna, mój ulubiony rodzaj. Świetna płyta, polecam.

sprawdzę

u mnie Van Der Graaf Generator i taki drobiażdżek: BBC In Concert, 2 August 1970

1. Killer
2. Whaever Would Robert Have Said?
3. Squid1-Squid2-Octopus
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Beck Hansen - Sea Change (2002) - nieco akustyczna psychodelia brzmiąca niczym z połowy lat 60-tych
I am my own direction?

ceizurac

Jerry Cantrell "I Want Blood" (2024) - całkiem nowy album gitarzysty AIC; bardzo dobry, są momenty Alicjowe...
There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Sebastian Winter

Barclay James Harvest - Octoberon (1976) - chyba moja ulubiona płyta tej trochę niedocenionej dziś formacji- zawsze zwracam szczególną uwagę na  nagranie wieńczące całość czyli słynne Suicide? którego można słuchać bez końca
I am my own direction?

Tercero

Penguin Cafe Orchestra - Music From the Penguin Cafe
1976

Kultowy debiut zespołu. Neo-klasyka, prog-folk i sam nie wiem.

Sebastian Winter

Arcana - Raspail (2008) -  kiedyś pisałem już o tym zespole tworzącym muzykę inspirowaną dźwiękami średniowiecznymi połączonymi z rockiem gotyckim i elementami dark-wave'owymi, tak że całość brzmi miejscami jak całkiem udany klon Dead Can Dance - a Raspail to jeden z ich ciekawszych  albumów, tak więc polecam, szczególnie Łukaszowi i Tercero
I am my own direction?

Tercero

Cytat: Sebastian Winter w 07 Grudzień 2024, 18:30:33Arcana - Raspail (2008) -  kiedyś pisałem już o tym zespole tworzącym muzykę inspirowaną dźwiękami średniowiecznymi połączonymi z rockiem gotyckim i elementami dark-wave'owymi, tak że całość brzmi miejscami jak całkiem udany klon Dead Can Dance - a Raspail to jeden z ich ciekawszych  albumów, tak więc polecam, szczególnie Łukaszowi i Tercero
Przypomina krzyżówkę Swans z Death Can Dance

Sebastian Winter

Cytat: Tercero w 07 Grudzień 2024, 19:34:19
Cytat: Sebastian Winter w 07 Grudzień 2024, 18:30:33Arcana - Raspail (2008) -  kiedyś pisałem już o tym zespole tworzącym muzykę inspirowaną dźwiękami średniowiecznymi połączonymi z rockiem gotyckim i elementami dark-wave'owymi, tak że całość brzmi miejscami jak całkiem udany klon Dead Can Dance - a Raspail to jeden z ich ciekawszych  albumów, tak więc polecam, szczególnie Łukaszowi i Tercero
Przypomina krzyżówkę Swans z Death Can Dance

można i tak to nazwać

na poczatek dnia Interpol - Precipitate EP (2001)
I am my own direction?

Sebastian Winter

Anathema - The Silent Enigma (1995) - mroczny romantyzm i doom-metalowa stylistyka nadają tej muzyce iście wagnerowskiego rozmachu- klasyczny album  [ok]
I am my own direction?

Tercero

The Model Citizens - An Ordinary Urge
1984

New Wave z elementami funky i czasami jazzu, ale generalnie lekko popowe, bardzo ciekawe.
Wielu osobom na tym forum mogłoby się podobać, bowiem polecano już podobne rzeczy.

Sebastian Winter

Paul Simon - Graceland (1986) - artystyczny pop z zacięciem etnicznym- lubię od czasu do czasu wracać do tej płyty
I am my own direction?

Sebastian Winter

Loscil - Triple Point (2001) - ambientowa elektronika w niezmiernie ciekawych aranżacjach- dzięki Tercero za polecenie
I am my own direction?

Sebastian Winter

John Cale - Mercy (2023) - kto wie czy nie najlepsza płyta tego pana wydana w XXI wieku
I am my own direction?

Tercero

Cytat: Sebastian Winter w 08 Grudzień 2024, 18:20:15Loscil - Triple Point (2001) - ambientowa elektronika w niezmiernie ciekawych aranżacjach- dzięki Tercero za polecenie
On nagrał bardzo dużo płyt i wszystkie dobre.

U mnie
Chopin