Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

ceizurac

There's the thing, hold it close.
You had your fling. You laid your ghosts.

Time to leave, close the door.
You can't believe you wanted more,
more or less, al for the best
in the end it's al behind you.

There's the thing, for all you know
it's time to let go.

Sebastian Winter

Led Zeppelin i The Song Remains the Same  [ok] - czyli soundtrack do słynnego filmu o tym samym tytule- klasyczna pozycja, jednak nikomu nie polecam bo pewnie już wszyscy znają
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Kogut

Goblin - "Profondo Rosso"

Jurski

Sebastian Winter

Television - Marquee Moon [ok] - arcydzieło nowojorskiej sceny post-punkowej- bez tej płyty albumy grupy Mars Volta mogłyby brzmieć zupełnie inaczej
I am my own direction?

Sebastian Winter

Bryan Ferry - Avonmore [ok] - spokojnie ta płyta mogłaby być kolejnym albumem Roxy Music
I am my own direction?

Kogut

Komeda Quintet - "Astigmatic"

Sebastian Winter

Brian Eno - Neroli  [ok] - na płycie jest tylko jedno nagranie: ponad 57 minutowa kompozycja Neroli: Thinking Music, Part IV, do tego bardzo awangardowo-ambientowy klimat całości sprawia że nie jest to album dla każdego- ja nawet nie wiem czy to muzyka dla mnie :D
I am my own direction?

Kogut

Colosseum - "Valentyne Suite" [ok]

Kiedyś mnie ta muzyka nie przekonywała, ale ostatnio spodobała mi się na tyle, że wreszcie zaopatrzyłem się w oryginał.

Polset

King Crimson-"Live in Philadelphia 1982" [ok] [ok] [ok]
I cieszę się że jestem sam. Samotnie łatwiej myśleć i łatwiej tańczyć kiedy już poumierają wszyscy"

Jurski

Yossi Sassi band "Roots and Roads"

Sebastian Winter

The Clash i "The Clash" [ok] - znakomity debiut najinteligentniejszego zespołu punk rockowego - lata świetlne dzielą ten album od  pierwszej płyty Sex Pistols na której oprócz buntu i nihilizmu nie ma absolutnie nic ciekawego
I am my own direction?

Kogut

Sebastian Winter

Glass Hammer - Ode to Echo [ok] - płyta oczywiście maksymalnie Yeso-podobna jednak bez nachalnej zrzynki że tak się poetycko wyrażę  ;D Słucha się całkiem fajnie choć  bez rewelacji
I am my own direction?

Kogut