Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Zabawa optyczna II

Zaczęty przez Sylvie, 20 Październik 2014, 19:50:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sylvie

Cytat: Sebastian Winter w 01 Listopad 2014, 19:13:07
chociaż dekady wydania płyt podaj :)

1. "Coś" w prawym górnym rogu obok grafiki ze Starless... (fioletowe, półkoliste). Jest to fragment okładki płyty baaardzo znanego zespołu - lata 90

2. Fragment nad "diabełkem" z Trespass, to także bardzo znana płyta, ale zespół jest mniej popularny od tego z pierwszego punktu - lata 70

3. Ekran monitora komputerowego, to także płyta baaardzo znanej kapeli - lata 90
Something makes me nervous,
something makes me twitch...

Sebastian Winter

Cytat: Sylvie w 01 Listopad 2014, 19:29:52
Cytat: Sebastian Winter w 01 Listopad 2014, 19:13:07
chociaż dekady wydania płyt podaj :)

1. "Coś" w prawym górnym rogu obok grafiki ze Starless... (fioletowe, półkoliste). Jest to fragment okładki płyty baaardzo znanego zespołu - lata 90

2. Fragment nad "diabełkem" z Trespass, to także bardzo znana płyta, ale zespół jest mniej popularny od tego z pierwszego punktu - lata 70

3. Ekran monitora komputerowego, to także płyta baaardzo znanej kapeli - lata 90

dzięki- teraz będę te dane analizował :D
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

strzelam: ten ekran komputera to The night watch King Crimson? powiedz chociaż czy jestem blisko jak to jednak nie ta płyta
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sylvie

Cytat: Sebastian Winter w 01 Listopad 2014, 22:04:27
strzelam: ten ekran komputera to The night watch King Crimson? powiedz chociaż czy jestem blisko jak to jednak nie ta płyta

Pudło ;)

Kogut

To przecież Gentle Giant i "Octopus"!

Sylvie

Cytat: Kogut w 02 Listopad 2014, 21:55:21

To przecież Gentle Giant i "Octopus"!

Brawo! :)

Sylvie

1. "Coś" w prawym górnym rogu obok grafiki ze Starless... (fioletowe, półkoliste). Jest to fragment okładki płyty baaardzo znanego zespołu - lata 90. Mogę jeszcze dodać iż to ostatnia płyta tego zespołu.

2. Ekran monitora komputerowego, to także płyta baaardzo znanej kapeli - lata 90. Klimaty ostrzejsze od pozycji numer 1 ;)

Kogut

Wygląda na to, że zagadka nas pokonała. Mi już nic nie przychodzi do głowy.

Jurski

To fioletowe półkoliste przypomina mi Genesis "Calling All Stations"...

Hajduk

A mi to przypomina coś z okładek King Crimson malowane przez P.J. Crook. Ale nie mogę jakoś rozpoznać. A wiedziałem że tego Rogera Deana ("Octopus" Gentle Giant) widziałem i mam (akurat z tą okładką).

Sylvie

Cytat: Jurski w 04 Listopad 2014, 13:46:46
To fioletowe półkoliste przypomina mi Genesis "Calling All Stations"...

Brawo!
To właśnie "Calling All Stations".
No to został jeszcze ekran monitora komputerowego.
Podpowiedź: To płyta jednego z najbardziej znanych ostro grających zespołów na świecie ;)

Sylvie

Ostatnia podpowiedź: Ekran monitora komputerowego to fragment okładki płyty znanej kapeli hadrockowej. Bardzo znanej.

Kogut

Black Sabbath - "Dehumanizer" ???

Sylvie

Kogut

Hurra, to teraz możesz dać następną. ;)