Aktualności:

vdgg.art.pl - całkiem niezła polska strona o VdGG i PH

Menu główne

Aktualnie słucham...

Zaczęty przez Hennos, 14 Wrzesień 2008, 00:18:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

LukaszS i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sebastian Winter

Radiohead - The Bends (1995) - z oryginalnej, milion lat temu kupionej kasety
What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

Van Der Graaf Generator - Aerosol Grey Machine (1969) - wersja Fie - nijak ma się ten album do późniejszych płyt zespołu ale od czasu do czasu lubię wracać do tej muzyki
I am my own direction?

Tercero

Cytat: Sebastian Winter w Wczoraj o 06:04:36Van Der Graaf Generator - Aerosol Grey Machine (1969) - wersja Fie - nijak ma się ten album do późniejszych płyt zespołu ale od czasu do czasu lubię wracać do tej muzyki
Mnie się od razu spodobał, jak pierwszy raz go usłyszałem w latach osiemdziesiątych, może nie miałem jakichś uprzedzeń czy oczekiwań. 

U mnie
Renaissance - A Song For All Seasons
1978
...where I trade cigarettes in return for songs

Sebastian Winter

Cytat: Tercero w Wczoraj o 11:31:47
Cytat: Sebastian Winter w Wczoraj o 06:04:36Van Der Graaf Generator - Aerosol Grey Machine (1969) - wersja Fie - nijak ma się ten album do późniejszych płyt zespołu ale od czasu do czasu lubię wracać do tej muzyki
Mnie się od razu spodobał, jak pierwszy raz go usłyszałem w latach osiemdziesiątych, może nie miałem jakichś uprzedzeń czy oczekiwań.

ja usłyszałem ją na samym końcu jak już poznałem cały Graafowy kanon- więc może dlatego taka opinia :)

Archive - Noise (2004) - płyta bardziej rockowa od poprzedniej czyli You All Look The Same To Me choć wciąż nie pozbawiona trip hopowej transowości i melancholijnego czaru - aczkolwiek nie ma tutaj tak mocnych fragmentów jak Again i Finding it so hard, co w pewien sposób zostało zrekompensowane przez obecność na Noise beatlesowskich harmonii słyszalnych w takich nagraniach jak Sleep i Conscience - podsumowując całkiem przyjemne wydawnictwo, miejscami nawet (Fuck You, Waste, tytułowy) znakomite
I am my own direction?

Tercero

The Cheerful Insanity Of Giles,Giles & Fripp
1968

Fripp, Robert & The League Of Gentlemen - God Save The King
1992

Sebastian Winter

Loreena McKennitt - An Ancient Muse (2006) - piękne folkowe dźwięki w sam raz na zimowe popołudnie
I am my own direction?

Sebastian Winter

Archive - Lights (2006) -  kolejny album po Noise, zmiana wokalisty i niestety spore rozczarowanie; honoru płyty broni właściwie tylko całkiem dobre ponad 16 minutowe nagranie tytułowe - cała reszta poza niewielkimi wyjątkami do zapomnienia
I am my own direction?

Tercero

Roger Waters & Ron Geesin - Music From The Body
1970

Sebastian Winter

Santana - Abraxas (1979) - kwintesencja latynoskiego rocka w znakomitym wydaniu- szczególną uwagę zwraca tutaj świetna, miejscami nawet jazzowa, gra sekcji rytmicznej
I am my own direction?

Sebastian Winter

Bauhaus w wydaniu koncertowym czyli Gotham (1998)
I am my own direction?