"A Grounding In Numbers" 2011 - wersja demo

Zaczęty przez ceizurac, 21 Luty 2011, 15:28:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Desdemona

Cytat: Sebastian Winter w 13 Marzec 2011, 23:40:28
http://www.artrock.pl/recenzje/50976/van_der_graaf_generator_a_grounding_in_numbers.html
plyta zjechana choc trisectorowi tez sie dostalo

Nie zgadzam się z oceną "Trisectora", ale o "GiN" Roman Walczak napisał dokładnie to samo, co sama myślę!
Nie tylko ja zresztą, bo także pozostała część dyrekcji oraz kilka innych osób :)
Wreszcie jakieś świeże spojrzenie, tutaj niestety mamy kilku fanatycznych fanów, którzy nie słyszą tego, o czym pisze Walczak.

Elizabeth Winter

Cytat: Desdemona w 13 Marzec 2011, 23:51:41
http://www.artrock.pl/recenzje/50976/van_der_graaf_generator_a_grounding_in_numbers.html

Nie zgadzam się z oceną "Trisectora", ale o "GiN" Roman Walczak napisał dokładnie to samo, co sama myślę!
Nie tylko ja zresztą, bo także pozostała część dyrekcji oraz kilka innych osób :)
Wreszcie jakieś świeże spojrzenie, tutaj niestety mamy kilku fanatycznych fanów, którzy nie słyszą tego, o czym pisze Walczak.

Ja bym powiedziała, że to pierwsza recenzja bliższa prawdy :)

Desdemona

Cytat: Elizabeth Winter w 13 Marzec 2011, 23:57:09

Tak, szkoda że Romana Walczaka nie ma (chyba) na tym forum, bo zasługuje na miejsce w dyrekcji :)
Brawo, panie Romanie!!!

Elizabeth Winter

Cytat: Desdemona w 14 Marzec 2011, 00:00:53
Cytat: Elizabeth Winter w 13 Marzec 2011, 23:57:09

Tak, szkoda że Romana Walczaka nie ma (chyba) na tym forum, bo zasługuje na miejsce w dyrekcji :)
Brawo, panie Romanie!!!

:[:[:[:)

Wobbler

Ta "recenzja" tyle warta co kupa w klozecie. Facet pisze, że jemu się nie podoba i tyle, w ogóle nie uzasadniając swojej oceny. "Monotonne melodie i połamane riffy, które niegdyś gwarantowały niesamowite doznania, teraz przyprawiają o ziewanie." Jakoś nigdy nie kojarzyłem tego zespołu z monotonnymi riffami. Autor recenzji doszukuje się jakiejś mocy w muzyce, dokładnie nie pisząc o co mu chodzi. To, że zjechał Trisector dowodzi tylko temu, że recenzent nie zna się na muzyce Hammilla. Tyle i kropka.

Desdemona

Cytat: Wobbler w 14 Marzec 2011, 00:32:18
Ta "recenzja" tyle warta co kupa w klozecie. Facet pisze, że jemu się nie podoba i tyle, w ogóle nie uzasadniając swojej oceny. "Monotonne melodie i połamane riffy, które niegdyś gwarantowały niesamowite doznania, teraz przyprawiają o ziewanie." Jakoś nigdy nie kojarzyłem tego zespołu z monotonnymi riffami. Autor recenzji doszukuje się jakiejś mocy w muzyce, dokładnie nie pisząc o co mu chodzi. To, że zjechał Trisector dowodzi tylko temu, że recenzent nie zna się na muzyce Hammilla. Tyle i kropka.

Ta doskonała recenzja jest idealnym opisem tej płyty, marnych i nudnych kompozycji.
Może na Trisectorze się Walczak nie zna, ale na tym czymś się poznał idealnie.
Tyle, kropka.

Mazo

Halo? Nie można mieć innego zdania, bo jest się wówczas "fanatycznym fanem"? Mnie "Trisector" długimi momentami przyprawia o mdłości, z "GiN", z tego co zdążyłem posłuchać, powinno być lepiej.
I nie "tyle, kropka", bo wówczas to forum, jak i wszelaka dyskusja, straciłyby sens. :P
- Well, young man, when you grow up, what do you want to be?
- Please, sir, if that's alright, I'd really rather like to learn, how to be me.

Wobbler

Cytat: Mazo w 14 Marzec 2011, 00:47:16
Halo? Nie można mieć innego zdania, bo jest się wówczas "fanatycznym fanem"? Mnie "Trisector" długimi momentami przyprawia o mdłości, z "GiN", z tego co zdążyłem posłuchać, powinno być lepiej.
I nie "tyle, kropka", bo wówczas to forum, jak i wszelaka dyskusja, straciłyby sens. :P

Jak dla mnie kropka na temat dyskusji o tej "recenzji" bo nie ma dyskusji jeśli nie ma argumentów.
Albumu jeszcze nie słuchałem dlatego o samej muzyce też jeszcze nie podyskutuję.

Desdemona

Cytat: Wobbler w 14 Marzec 2011, 00:54:14
Cytat: Mazo w 14 Marzec 2011, 00:47:16

Jak dla mnie kropka na temat dyskusji o tej "recenzji" bo nie ma dyskusji jeśli nie ma argumentów.
Albumu jeszcze nie słuchałem dlatego o samej muzyce też jeszcze nie podyskutuję.

Argumenty masz tam podane na tacy, Walczak pisze o złych kompozycjach i o tym, iż płyta jest nudna.

Tamara

Ludzie!
Kazdemu sie podoba co innego, po co pisac o kupach i innych rzeczach?
Walczak ma prawo tak napisac, bo tak czuje.
Ja te plyte kupie, chociaz sluchalam kilka razy i mi sie nie podobala.
Co Hammill by myslal, jakby polski znal i zobaczyl co tu sie pisze???
Piszcie ladniej, bo to wstyd, zeby pisac o kupach.
Wszystkich to dotyczy.

You are gone
and I am with you:
this will never come again.

Desdemona

Cytat: Tamara w 14 Marzec 2011, 01:32:26
Ludzie!
Wszystkich to dotyczy.

OK, posypuję głowę popiołem ze spalonej płyty "GiN" i obiecuję używać bardziej wysublimowanych metafor ;)

Tamara

Cytat: Desdemona w 14 Marzec 2011, 01:37:06
Cytat: Tamara w 14 Marzec 2011, 01:32:26
Ludzie!
Wszystkich to dotyczy.

OK, posypuję głowę popiołem ze spalonej płyty "GiN" i obiecuję używać bardziej wysublimowanych metafor ;)

Wy chyba za duzo Samogonu pijecie ;)

You are gone
and I am with you:
this will never come again.

Desdemona