Aktualnie wampiryzuję...

Zaczęty przez Hennos, 26 Marzec 2009, 14:44:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebastian Winter

dzieki Hennosie za to Transylwianskie forum ;D :[ :[ :[ :[

Dogma  :[ :[ :[

PS; caly niemal dzień spędzilem w lodzi buszując po sklepach muzycznych- chcialem kupisc sobie Sehnsucht lecz kiedy zobaczylem cene to mnie malo co nie pokrecilo- najtansza wersja kosztuje 64 zł- ja rozumiem ze Tilo to nie Feel i zwrocić się musi ale to juz chyba przegiecie jakies jest [nie] [nie] 0>[ [paw]
Zombie se vrací na zem
Nosferatu z hrobu povstal zpět
Teď povedem svatou válku
Přichází noc venku je úplněk

Sebastian Winter

na przelomie  wiekow ( jakoś pod koniec 1999) kiedy sobie chcialem kupic Elodię- to chyba pol lodzi zjezdzilem zeby to dostac- lecz cena byla OK- teraz gdy Sehnsucht jest wszedzie ( nawet w empiku) to cena jest do d.... 0>[
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 13 Maj 2009, 20:29:29
dzieki Hennosie za to Transylwianskie forum ;D :[ :[ :[ :[

Dogma  :[ :[ :[

PS; caly niemal dzień spędzilem w lodzi buszując po sklepach muzycznych- chcialem kupisc sobie Sehnsucht lecz kiedy zobaczylem cene to mnie malo co nie pokrecilo- najtansza wersja kosztuje 64 zł- ja rozumiem ze Tilo to nie Feel i zwrocić się musi ale to juz chyba przegiecie jakies jest [nie] [nie] 0>[ [paw]

Nie za ma co, czekam na rejestrację domeny transylwania.art.pl, jak im się nie spodoba to co innego wymyślimy :[
Na razie forum będzie działało pod tym adresem, dopóki jakaś sensowna domena nie zostanie zarejestrowana.
(Ale to zawsze musi trochę potrwać).

Uwielbiam miasto Łódź, studiowałem tam :[ :[ :[

Sehnsucht jest warty ze 20 zł, góra ;D
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

ja popprostu wiele Tilo zawdzięczam dlatego Lacrimosa jest jedynym wykonawcą( obok PH) ktorego wszystkie plyty mam orginalne- ale 64 to juz przesada( za 40 zl to bym nawet kupił- z zasady)

ja tez studiowalem w lodzi Hennosie na uniw.
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 13 Maj 2009, 20:39:40
ja popprostu wiele Tilo zawdzięczam dlatego Lacrimosa jest jedynym wykonawcą( obok PH) ktorego wszystkie plyty mam orginalne- ale 64 to juz przesada( za 40 zl to bym nawet kupił- z zasady)

ja tez studiowalem w lodzi Hennosie na uniw.

Politbuda :[
A pamietasz ładnie wydane, ale pirackie kasety firmy MG?
Chyba już o tym pisałem na "Ship Of Fools", ale nie pamiętam.
Był taki mały sklep na franciszkańskiej, gdzie było ich sporo, w tym dużo progrocka :[
(To był początek lat 90).
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

drogi Hennosie......ja studia w lodzi zacząlem w 2000....wczesniej to tylko w Karpatach siedzialem ;D ;D ;D ;D :[ :[ a w muzykę zaopatrywalem sie w w centrum Handlowym na brzezińskiej( to tam kupilem Kasmodię za 92 zl- do dzisiaj za plyte tyle nie zaplacilem co wtedy) i w Empiku na Piotrkowskiej( tam kupilem swoje pierwsze Hammille I VDGG)
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 13 Maj 2009, 20:52:40
drogi Hennosie......ja studia w lodzi zacząlem w 2000....wczesniej to tylko w Karpatach siedzialem ;D ;D ;D ;D :[ :[ a w muzykę zaopatrywalem sie w w centrum Handlowym na brzezińskiej( to tam kupilem Kasmodię za 92 zl- do dzisiaj za plyte tyle nie zaplacilem co wtedy) i w Empiku na Piotrkowskiej( tam kupilem swoje pierwsze Hammille I VDGG)

Zapomniałem, że jestem już dość starym wampirem ;D :[
Na Piotrkowskiej było wtedy dość drogo (w końcu to normalne), za to w kioskach na ulicy było sporo zupełnych piratów (zmienione okładki i jakieś chore składanki), dzikie czasy to były ;D

"Fassade" :[ :[ :[

PS. Szukam jakiejś fajnej, wampirycznej skórki na forum (żeby się wyglądem odróżniało od "Ship Of Fools"), ale będzie ją można w panelu zmienić na starą lub jeszcze dwie inne "fabryczne".
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

poszukaj w necie jest kilka fajnych wampirycznych stron...np ta: http://www.vampires.nu/ :[ :[ :[
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 13 Maj 2009, 21:14:52
poszukaj w necie jest kilka fajnych wampirycznych stron...np ta: http://www.vampires.nu/ :[ :[ :[

Strona mnie nie urządza, muszę znaleść skórkę do SMF, to jest dość skomplikowane do zrobienia i sam się nie będę z tym męczył, taka skórka to ponad 300 różnych plików i robią je wyłącznie świry maksymalne ;D
Znajdę coś ciekawego.
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

Fassade- cześć 3 symfonii tytulowej wgniata mnie w ziemię [ok] :[ :[ :[
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 14 Maj 2009, 01:13:37
Fassade- cześć 3 symfonii tytulowej wgniata mnie w ziemię [ok] :[ :[ :[

Przyznaję się bez bicia (i gryzienia :[ ), że odwaliło mi ostatnio na punkcie "Fassade" :[
Słucham jej praktycznie codziennie :[ [ok] :[
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

bo to genialna plyta jest..obok Elodii moja ulubiona  [ok]...wsluchaj sie Hennosie w partie choru i pomysl jak facet ktory nie mial zadnego przygotowania muzycznego mogl coś tak wielkiego napisać :[ :[ :[ 0=0
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Hennos

Cytat: Sebastian Winter w 14 Maj 2009, 01:44:12
bo to genialna plyta jest..obok Elodii moja ulubiona  [ok]...wsluchaj sie Hennosie w partie choru i pomysl jak facet ktory nie mial zadnego przygotowania muzycznego mogl coś tak wielkiego napisać :[ :[ :[ 0=0

Zgadzam się :[
Chociaż nie wiem, co na to muzykolodzy, ale jakoś ich zdanie mnie mało interesuje ;D
Tvůj těžký úděl
Tvá krev je hřích
Ave nosferatus
Viva dragonis

Sebastian Winter

Visioan thing wiadomo kogo- chyba najslabsza plyta zespolu co oczywiście nie zmienia tego ze Ribbons to dzielo genialne :[ :[ :[
Zombie se vrací na zem
Teď povedem svatou válku

Sylvie Vampirique

"Dogma" - bez wątpienia jedna z najlepszych płyt tego roku :[ :[ :[ [ok] [ok] [ok]
Najnowsza Lacrimosa raczej się w tym zestawieniu nie znajdzie :(
Ten starý dům se rozpadá
Jako přítel můj jako láska má