Menu główne

Aktualności:

"TERAZ ROCK" SUXX!!!

Przekrój wiekowy

Zaczęty przez jakub441, 14 Grudzień 2010, 20:58:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jakub441

Ciekaw jestem jaki jest przekrój wiekowy miłośników Kinga Crimsona, dlatego sporządziłem te ankietę.
O.K. jestem pierwszy

jakub 18 lat
A w jego głowie zrodziła się cyklicznie powracająca myśl "JESTEM OBYWATELEM WOODSTOCK'a"-Teraz już wie że to jest miłość od pierwszego wejrzenia.

Sylvie

28 grudnia 2010 też będę miała 18 lat ;)
Mother Hold The Candle Steady While I Shave The Chicken's Lip.

Sebastian Winter

What can I say when, in some obscure way,
I am my own direction?

Hennos

36, skończę 21.12.2010 r. ;)
Get back slapback backtalk halfback back track talkback
back to back I'll be back to get you back

ceizurac

38 lat skończę 15.01.2011
Confusion will be my epitaph.
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back and laugh.
But I fear tomorrow I'll be crying.
Yes I fear tomorrow I'll be crying.

Hajduk

Ta ankieta dotyczy raczej przekroju wiekowego uczestników niniejszego forum (którzy są wielbicielami King Crimson).
5 października skończyłem 37 lat.

Martha

Waiting for the doctor to come.

Suchar

Ja mam 18 lat i ciesze się że nie jestem jedynym "szczeniakiem" na tym forum :P

Wobbler

Ćwierćwiecze  (now I`m pushing thirty)

kpt. Nemo

W kwietniu 17, zaniżam średnią ;-)

Clive Codringher

adaspol

Witam na forum, jestem 23-letnim fanem KC.:)

Po dłuższej lekturze z King Crimson, tj. około 3 lat (no może nie takiej długiej, pewnie są tutaj koneserzy co całe swoje życie spędzili przy tej muzyce:)), postanowiłem trochę uzewnętrznić swoje odczucia dotyczące tej znamienitej grupy.

Tak sobie jednak przeglądam to forum i mam wrażenie, że trochę ono przysypia :P (mam nadzieje, że się mylę). Szczególnie dziwi mnie mała liczba oceniających utwory KC - już dwa lata te wątki są bez odzewu - a chętnie bym dołożył tam też swoje oceny.
A muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony wynikami Waszych ankiet - może nie mam w 100% odmiennego zdania, ale ja bym tam inaczej ułożył czołówkę. W szczególności dziwi mnie wysoka lokata the construKction of light -  jako albumu oraz wysokie miejsca utworów z tego albumu. Ale cieszą nie takie odmienne oceny od moich (nic ponad "21-st" oraz "Red" - Schizofrenik i Starless :)). Cieszą mnie, ponieważ może to oznaczać, że zbyt pobieżnie przesłuchałem ten album i odkrycie piękna tego albumu dopiero mnie czeka:) Moonchild jest pierwsze.. też byłem zdziwiony, no na pierwsza 5 to zasługuje na pewno, ale nr "1" to już napisałem wyżej komu bym przydzielił :)

Dobra już koniec mojego nudnego wywodu, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i - jeżeli temat głosowań jeszcze nie jest zamknięty - zobowiązuję się uzupełnić ankiety o moje głosy. Jednak nie nastąpi to szybko, bo po obejrzeniu wyników, muszę trochę nadrobić zaległości ( w płytach po "Red"), żeby nie skrzywdzić jakiegoś arcydzieła, których przecież w dorobku KC aż za dużo:P

To ja się oddaję muzycznej rozpuście i mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze czasem wpada :)

Desdemona

Witam na forum!
King Crimson od jakiegoś czasu śpi (nie licząc projektów), więc na forum także się niewiele dzieje :)
Oczywiście możesz dodawać swoje głosy w wielkim głosowaniu, będą policzone :)
These days I mainly just talk to plants and dogs...

jankol

kpt.Nemo - ja natomiast jestem prawdziwym dinozaurem wiekowym i jestem niesłychanie zadowolony,że tak duza ilość młodych ludzi ceni tę ponadczasową muzykę.
Ja poprostu na tej muzyce się wychowałem i aż się łza w oku kręci........ za miesiąc 54 lata.

kpt. Nemo

Cytat: jankol w 31 Lipiec 2011, 22:45:29
kpt.Nemo - ja natomiast jestem prawdziwym dinozaurem wiekowym i jestem niesłychanie zadowolony,że tak duza ilość młodych ludzi ceni tę ponadczasową muzykę.
Ja poprostu na tej muzyce się wychowałem i aż się łza w oku kręci........ za miesiąc 54 lata.
Dobra muzyka łączy pokolenia ;) Aż strach pomyśleć coby było gdyby nie gust moich rodziców. Techno? Hip-hop? No ale na szczęście zostałem dość wcześnie nauczony doceniać dobrą muzykę i choć Ich Troje w życiu też słuchałem, to mogę powiedzieć, że wyszedłem na prostą :-)