Autor Wątek: Tylko Rock / Teraz Rock  (Przeczytany 335 razy)

Offline ceizurac

• (цеиэурац)
  • NadKoneser
  • Ekspert-wyjadacz
  • booty
    • 13326421
Odp: Tylko Rock / Teraz Rock
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Marzec 2011, 11:54:30 »
Czytałem wywiad z VDGG. Dość ciekawy tylko gościu zadawał te same pytania co ja. Musiał ode mnie pościągać... :D ;)  Ale na poważnie pytania takie a nie inne musiały być. Nowa płyta to trzeba o nią pytać. Podobało mi się stwierdzenie, że VDGG nagrywa zawsze 4 studyjne płyty i się potem rozwiązuje (lata 69-71, 75-78). Czyli jeszcze jeden album VDGG nagra i...

Recenzja "A Grounding In Numbers" też w porządku. Cztery gwiazdki się należały. O ile pamiętam "Trisector" dostał 3. Jedynie rozbawiło mnie porównanie "Highly Strung" do utworów King Crimson (chodziło o te łamańce - może i trochę racji w tym jest, ale ja nigdy bym na to nie wpadł). Widać ten kawąłek "ma wzięcie". Hehe.  :D
If I close my eyes I can pretend
the best is still before me, the worst is at an end

Offline Sylvie

• Сильвия
  • Central Scrutinizer
  • Ekspert-wyjadacz
  • *
    • 13027226
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Marzec 2011, 15:32:08 »
Jedynie rozbawiło mnie porównanie "Highly Strung" do utworów King Crimson (chodziło o te łamańce - może i trochę racji w tym jest, ale ja nigdy bym na to nie wpadł). Widać ten kawąłek "ma wzięcie". Hehe.  :D

Ciekawe, co ten ohydny popowy refren, albo popowe zakończenie ma wspólnego z King Crimson, nawet do "Heartbeat" to cieżko porównać ;)
A le "łamańce" łamią się jak woda spływająca do zlewu, więc niekoniecznie, no i spływają do kanalizacji.
Ten riff możnaby wykorzystać dużo fajniej, niestety wyrzucono go w błoto.
Something makes me nervous,
something makes me twitch...

Offline Elizabeth Winter

• Wampir
  • Aktywny użytkownik
  • Hello Elizabeth, I'm glad you died.
    • 35797307
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Marzec 2011, 18:26:38 »
Jedynie rozbawiło mnie porównanie "Highly Strung" do utworów King Crimson (chodziło o te łamańce - może i trochę racji w tym jest, ale ja nigdy bym na to nie wpadł). Widać ten kawąłek "ma wzięcie". Hehe.  :D

Ciekawe, co ten ohydny popowy refren, albo popowe zakończenie ma wspólnego z King Crimson, nawet do "Heartbeat" to cieżko porównać ;)

:[:[:[
I began that work twenty years ago.
When I have finished, I shall take it away with me in that coffin and never wake up again.'